Η Τυνησία παρέλαβε τα τελευταία οχτώ ελικόπτερα UH-60M Black Hawk

Η Διοίκηση Συνδρομής Ασφάλειας του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USASAC) ολοκλήρωσε, αυτό το καλοκαίρι, το θέμα της στρατιωτικής πώλησης εξωτερικού (FMS), για την παράδοση οχτώ ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-60M Black Hawk στην Τυνησία.

Τα Black Hawk θα προσφέρουν στην Τυνησία τις ικανότητες μεταφοράς φορτίου/προσωπικού, εκκένωσης απωλειών υγείας και επιχειρησιακών αποστολών. Η σύμβαση FMS, που ανατέθηκε από την Διοίκηση Συμβάσεων του Στρατού των ΗΠΑ στο Ρεντστόουν Άρσεναλ στην Αλαμπάμα, είναι αξίας άνω των $338 εκατομμυρίων.

Οι παραδόσεις άρχισαν τον Ιουνίου του 2017 με την παράδοση τεσσάρων ελικοπτέρων. Η παράδοση ακόμη τεσσάρων ελικοπτέρων τον περασμένο Ιούνιο ολοκλήρωσε την εν λόγω σύμβαση FMS.

Η USASAC, η Διοίκηση Αεροπορίας Στρατού και Πυραύλων του Στρατού των ΗΠΑ, η Διεύθυνση Διαχείρισης Υποστήριξης Ασφάλειας (SAMD) και το γραφείο προγράμματος –αεροπορίας, Utility Helicopter Project Office (UHPO) εργάστηκαν μαζί με το γραφείο Συνεργασίας Ασφάλειας –Τυνησίας και την Πολεμική Αεροπορία της Τυνησίας (TAF) κατά τη διάρκεια της πώλησης και παράδοσης των ελικοπτέρων.

«Οι ομάδες μας εργάστηκαν με συνοχή για να εξασφαλιστεί ότι θα παρέχουμε αυτά τα ελικόπτερα σε ένα συνολικό πακέτο,» δήλωσε η Μελισσα Μπλάκ, η ανώτατη διευθύντρια υποθέσεων FMS, των HU-60M της Τυνησία, AMCOM SAMD.

Η Τυνησία, μαζί με άλλες αφρικανικές χώρες, αντιμετωπίζουν απειλές ασφάλειας υπο την μορφή των βίαιων ριζοσπαστικοποιημένων οργανώσεων και εγκληματικών δραστηριοτήτων όπως η πειρατεία στα παράκτια ύδατα. Τα οχτώ Black Hawk θα ενισχύσουν την ικανότητα της Τυνησία να παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια στους πολίτες της.

Πηγή: army.mil

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.