Η Φινλανδία παρέλαβε το 15º ελικόπτερο ΝΗ-90 – Συμμετοχή στην άσκηση "Hot Blade 2012" στη Πορτογαλία

Φιλανδικό NH-90
Ένα από τα τρία ελικόπτερα ΝΗ-90 της Φινλανδίας που συμμετέχουν στην άσκηση Hot Blade στη Πορτογαλία (Φωτογραφία: Finnish Army)

Η Φινλανδία παρέλαβε το 15º από τα 20 συνολικά τακτικά μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 που έχει παραγγείλει.

Τρία ελικόπτερα της Φινλανδίας βρίσκονται στην Πορτογαλία στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA) για την εκπαιδευτική άσκηση του Προγράμματος Εκπαίδευσης Ελικοπτέρων (HTP) “Hot Blade 2012” η οποία διοργανώνεται από 4 έως 19 Ιουλίου.

Τα ελικόπτερα ανήκουν στο τάγμα Utin JääkäRirykmentti-UtJR το οποίο είχε ήδη συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη Νορβηγία και την Δανία.

Τα ελικόπτερα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες RRTM RTM 322, ήλεκτρο-οπτικό σύστημα παρακολούθησης SELEX Galileo FLIR 111, Οθόνες και διόπτρα τοποθετημένη επί του κράνους TopOwl της Thales Avionics, ραντάρ σύστημα εντοπισμού αντικειμένων Cassidian MilOWS όπως επίσης και σύστημα προειδοποίησης της Thales Avionics.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Από τα 20 ελικόπτερα που παραγγείλαμε, ΜΟΝΟ τα 4 θα έχουν FLIR 111 SELEX Galileo και ραντάρ. Τα υπόλοιπα θα έχουν όλες τις απαραίτητες καλωδιώσεις αλλά όχι τους αισθητήρες. Βέβαια πρέπει να περιμένουμε γιατί μάλλον δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ η παραγγελιά και όσα ελικόπτερα έχουμε παραλάβει, μπορεί και αυτά να πουληθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.