Η φινλανδική Patria προσφέρει στην Βουλγαρία το τεθωρακισμένο 8X8 AMV

[dropcap size=small]Σ[/dropcap]ύμφωνα με τον ιστότοπο Novinite.com, η φινλανδική βιομηχανία Patria θα μπορούσε να συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό του βουλγαρικού στρατού εμπλεκόμενη στη διαδικασία απόκτησης νέων τεθωρακισμένων οχημάτων για τις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις με το τεθωρακισμένο όχημα της, 8X8 AMV. Η Βουλγαρία μελετάει την αγορά 198 τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων της.

Ο πρόεδρος της Patria Land System, Μίκα Κάρι, και ο αντιπρόεδρος, Μαρκου Κοϊβίστο, παρουσίασαν στα μέλη της επιτροπής άμυνας του βουλγαρικού κοινοβουλίου, το Patria 8X8 AMV, το τεθωρακισμένο αρθρωτό όχημα το οποίο είναι ήδη σε υπηρεσία με άλλους στρατούς σ’ όλο τον κόσμο, όπως η Πολωνία, Σλοβενία, Κροατία και Νότια Αφρική.

Η φινλανδική βιομηχανία Patria έχει επίσης προσφέρει την πιθανότητα παραγωγής του τεθωρακισμένου όχηματος AMV 8X8 στην Βουλγαρία μεσώ μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Η φινλανδική βιομηχανία Patria παρουσίασε τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας του προγράμματος μεταφοράς τεχνογνωσίας – αξιολόγησης, λεπτομερούς σχεδιασμού, ανοικοδόμησης εγκαταστάσεων παραγωγής, υποστηρίξεως της υλοποιήσεως και των παραδόσεων προϊόντων, όπως επίσης και την υποστήριξη στην φάση της ανάπτυξης.

Η Patria είναι μια αμυντική βιομηχανία που παρέλαβε αίτημα για πληροφορίες (RfI) απο την βουλγαρική κυβέρνηση κατά το τέλος του 2016 ώστε να παρουσιάσει προτάσεις ενός νέου τεθωρακισμένου οχήματος για τον βουλγάρικο στρατό. Οι άλλες βιομηχανίες που εμπλέκονται στην προμήθεια των νέων τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων για τον βουλγαρικό στρατό, είναι η Rheinmetall Defence απο την Γερμανία με το Boxer, η γαλλική βιομηχανία Nexter με τα VBCI και Titus, η Textron με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) και η ελβετική βιομηχανία Mowag, η οποία είναι τμήμα του ομίλου General Dynamics European Land Systems (GDELS), με το Piranha.

Τα μέλη της βουλγαρικής κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας ενδιαφέρθηκαν συγκεκριμένα για την εγχώρια μεταφορά τεχνογνωσίας που προσέφερε η Patria. Θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για την Βουλγαρία ώστε να ενισχύσει την τοπική αμυντική βιομηχανία της με επενδύσεις αλλά επίσης και με την πιθανότητα εξαγωγής σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Το Patria AMV (Τεθωρακισμένο Αρθρωτό Όχημα) είναι ενα 8Χ8 πολλαπλού ρόλου στρατιωτικό όχημα που κατασκευάστηκε απο την φινλανδική αμυντική βιομηχανία Patria. Το Patria AMV προσφέρει τελευταίες τεχνολογίες και την μεγαλύτερη δυνατότητα ωφέλιμου φορτίου επιτρέποντας την ταυτόχρονη ενσωμάτωση προστασίας υψηλού επιπέδου και βαρέος οπλισμού χωρίς να διακυβεύεται η κινητικότητα του οχήματος. Το, τεθωρακισμένο αρθρωτό όχημα, Patria AMV, βρίσκεται σε μαζική παραγωγή απο το 2004.

Το σκάφος του Patria AMV είναι μια κατασκευή συγκολλημένου χάλυβα που προσφέρει στο πλήρωμα και το επιβιβασμένο πεζικό προστασία απο τις βολές μικρών φορητών όπλων και τα θραύσματα βλημάτων πυροβολικού. Το όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με επιπρόσθετη παθητική θωράκιση προς επαύξηση του επιπέδου προστασίας.

Το υψηλό ωφέλιμο φορτίο του Patria AMV επιτρέπει την χρήση οπλικών συστημάτων διαφόρων τύπων που μπορούν να ενσωματωθούν επι του οχήματος, απο όπλα 7,62 χιλιοστών ως πύργο με πυροβόλο 105 χιλ. ή το σύστημα όλμου AMOS/Patria Nemo των 120 χιλιοστών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Άλλη μια Χώρα που θέλει εκστρατευτική δύναμη όχι για την άμυνα των εδαφών της αλλά για τα συμφέροντα των άλλων. Η Βουλγαρία πρέπει να ενδιαφέρεται για δυνάμεις που θα την προστατεύσουν από την Τουρκική επιθετικότητα όμως αυτή ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ και όχι για τα δικά της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.