Η Χιλή πρόκειται να κατασκευάσει δικό της υποβρύχιο

Υποβρύχιο Χιλής
Ένα Χιλιανό υποβρύχιο στην ακτή του Valparaiso, κατά την διάρκεια του εορτασμού για τα διακόσια χρόνια από την ανεξαρτησία της Χιλής (Φωτογραφία: Washington Post)

Η Χιλή προχωρά το σχέδιο για την κατασκευή του δικού της υποβρυχίου και περιπολικών σκαφών, ως μέρος ενός προγράμματος για την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας της.

Η διεθνής επιτυχία της Βραζιλίας με την ανάπτυξη της αεροπορικής και αμυντικής βιομηχανίας έχει εμπνεύσει τους γείτονες της να αναπτύξουν τις δικές τους αμυντικές βιομηχανίες, τόσο ως πηγή εσόδων από τις εξαγωγές αλλά και ως απάντηση στη αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση οπλικών συστημάτων για τον εκσυχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων.

Το σχέδιο της Χιλής να κατασκευάσει ενα υποβρύχιο κλάσης Crocodile 250 θα είναι το πρώτο εγχείρημα του είδους για την μεταλλουργία και την βιομηχανία της χώρας.

Ανώτεροι αξιωματούχοι είπαν ότι το σχεδιαζόμενο υποβρύχιο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κυρίως για έρευνα και θα είναι σε ετοιμότητα για επιχειρήσεις διάσωσης. Δεν έγινε σαφές από την ανακοίνωση του κατασκευαστή Vapor Indu, αν το υποβρύχιο χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση ή θα γίνει ανάθεση δημόσιας σύμβασης.

Εν τω μεταξύ, τα σχέδια της ανάπτυξης της βιομηχανικής ικανότητας της Χιλής να κατασκευάζει περιπολικά σκάφη για εγχώρια χρήση βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Το ναυπηγείο Asmar ιδιοκτησίας του πολεμικού ναυτικού της Χιλής κατασκευάζει το τρίτο περιπολικό ανοιχτής θάλασσας για να ενταχθεί στο στόλο των δύο πλοίων που έχουν κατασκευαστεί νωρίτερα.

Ο σχεδιασμός των περιπολικών σκαφών βασίζεται στο Γερμανικό Fassmer OPV 80. Το 1900 τόνων πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων. Και έχει 60 μέρες ανώτερο όριο διαβίωσης για πλήρωμα 30 ανδρών. Ο οπλισμός στο πλοίο είναι επίσης αναβαθμισμένος. Η κατασκευάστρια εταιρεία Asmar δήλωσε ότι τα πλοία έχουν κατασκευαστεί να για να αντέχουν στίς ακραίες καιρικές συνθήκες στα ύδατα της Αρκτικής.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.