Η Aether Aeronautics θα δημιουργήσει μια αμιγώς Ελληνική πτητική πλατφόρμα

Η Aether Aeronautics είναι μια νέα εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των αεροσκαφών, με αντικείμενο τη μελέτη, σχεδίαση, κατασκευή και πτητικές δοκιμές πρωτοτύπων.

Οι υπηρεσίες της απευθύνονται κυρίως σε εταιρίες και δημόσιους φορείς οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν ή να δοκιμάσουν πτητικά ένα προϊόν. Αν και η εταιρία είναι πολύ νέα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο πελατών και συνεργατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Λόγω της φύσης των δραστηριοτήτων της, η Aether Aeronautics στελεχώνεται μόνο με προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης και ο κύριος όγκος των εργασιών μας αυτή τη στιγμή αφορά μη-επανδρωμένα συστήματα.

Επιπλέον, συμμετέχει στην ανάπτυξη και δοκιμή του Ελληνικού νέου κινητήρα Turboprop απόδοσης 130hp ο οποίος απευθύνεται στην αγορά των υπερελαφρών αεροσκαφών. Αξιοποιώντας την ευκαιρία της αποκλειστικότητας, αποφασίστηκε ότι το καλύτερο για την εταιρεία είναι να δημιουργήσει μια αμιγώς Ελληνική πτητική πλατφόρμα έτσι ώστε εμπράκτως να παρουσιάσει τις δυνατότητες της. Αυτη η πλατφόρμα είναι το σχέδιο Dark Blue που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

“Dark Blue” project

Σήμερα η μελέτη και σχεδίαση του αεροσκάφους Dark Blue έχει τελειώσει, έχουν γίνει πτητικές δοκιμές με δοκίμιο υπό-κλίμακα και η Aether Aeronautics ειναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των δοκιμών του κινητήρα, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί στο εγχείρημα της. Το κόστος του εγχειρήματος θα καλυφθεί από την Aether Aeronautics και ήδη υπάρχει το κεφάλαιο για αυτό. Παρόλα αυτά η εταιρία επιδιώκει την εμπλοκή όσο περισσοτέρων φορέων γίνεται, ώστε να αναχθεί σε συνολική προσπάθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Aether Aeronautics στο [email protected]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

  1. «. Το κόστος του εγχειρήματος θα καλυφθεί από την Aether Aeronautics και ήδη υπάρχει το κεφάλαιο για αυτό. Παρόλα αυτά η εταιρία επιδιώκει την εμπλοκή όσο περισσοτέρων φορέων γίνεται, ώστε να αναχθεί σε συνολική προσπάθεια.»

    Ποιοι ειναι αυτοι οι φορεις(κρατικοι;), που πρεπει να εμπλακουν στην αναπτυξη ενος υπεραλαφρου (απο τα οποια ειναι γεματη η αγορα).
    .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.