Η AgustaWestland παρουσίασε το αεροσκάφος επίδειξης “Project Zero”

Φωτογραφία του Project Zero της AgustaWestland. (Πηγή: asdnews)

H AgustaWestland παρουσίασε το αεροσκάφος επίδειξης “Project Zero” με στροφείο τεχνολογίας tiltrotor, δίνοντας μια εικόνα για το πως θα δείχνουν τα προηγμένα ελικοφόρα του μέλλοντος. Το αεροσκάφος επίδειξης τεχνολογίας έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σε λιγότερους απο έξι μήνας και έχει ήδη μυστικά πετάξει αρκετές φορές το 2011 και το 2012, επιδεικνύοντας την προηγμένη τεχνολογία των στροφειόπτερων.

To αεροσκάφος επίδειξης τεχνολογίας κεκλιμένου κινητήρα (Tiltrotor) είναι εξ ολοκλήρου κινούμενο με ηλεκτρισμό, σχεδιασμένο να υπερίπταται σαν ελικόπτερο και να μετατρέπεται σε ένα αεροσκάφος σταθερή πτέρυγας στην οριζόντια πτήση, χάρις στους δύο ενσωματωμένους κινητήρες οι οποίοι μπορούν να κλίνουν περισσότερο απο 90 μοίρες. Το αεροσκάφος επίδειξης πραγματοποίησε την πρώτη μη επανδρωμένη πτήση του Ιούνιο του 2011 στις εγκαταστάσεις Cascina Costa της AgustaWestland στην Ιταλία, και απο τότε έχει πραγματοποιήσει κάθετες πτήσεις σε περιοχή ασφαλείας.

Οι κινητήρες του αεροσκάφους επίδειξης κινούνται απο προηγμένους ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι τροφοδοτούνται απο επαναφορτιζόμενους συσσωρευτές, έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί και υβριδικές λύσεις με την χρήση ντιζεολοκίνητου κινητήρα για την κίνηση μιας γεννήτριας. Ολα τα συστήματα ελέγχου του αεροσκάφους, ελέγχου πτήσης και ενεργοποιητές προσγείωσης είναι ηλεκτρικά κινούμενοι, ενεργοποιώντας οποιοιδήποτε υδραυλικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, τα φτερά παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος της ανύψωσης, με την άτρακτο να συνεισφέρει στην όλη προσπάθεια. Το “Project Zero” εχει σχεδιαστεί με αποσπώμενες τις εξωτερικές πτέρυγες για αποστολές που θα πραγματοποιηθούν ως ελικόπτερο. Τα πηδάλια κλίσεως αέρος παρέχουν τη δυνατότητα ελέγχου κλίσης και περιστροφής στις πτήσεις προς τα εμπρός, καθώς η ουρά σχήματος “V” παρέχει διαμήκη σταθερότητα. Κατα τη διάρκεια της πτήσης το αεροσκάφος έχει πολύ χαμηλή στάθμη ήχου και θερμική υπογραφή, κατά την οποία δεν απαιτείται οξυγόνο, επιτρέποντας έτσι την πτήση σε μεγάλο υψόμετρο και εξαιρετικά μολυσμένες συνθήκες, όπως εκρήξεις ηφαιστείων.

Όταν βρίσκεται στο έδαφος, οι κινητήρες του αεροσκάφους επίδειξης μπορούν να κλίνουν προς τα εμπρός και το άεροσκάφος να στοχεύει προς τον άνεμο, ώστε να περιστραφούν οι κινητήρες και να επαναφορτίσουν τους ηλεκτρικούς συσσωρευτές του αεροσκάφους. Το ηλεκτρικό σύστημα κατεύθυνσης έχει επίσης το πλεονέκτημα οτι καταργεί το περίπλοκο και βαρύ σύστημα μετάδοσης που διαθέτουν τα συμβατικά στροφειόπτερα.

Σχετικό: Στη Ρωσία κατασκευάζουν “ηλεκτρικό αεροπλάνο”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.