Η Airbus άρχισε τις εργασίες για τη νέα έκδοση Mk3 του επιθετικού ελικοπτέρου Tiger

Ο OCCAR ανέθεσε μελέτη αρχιτεκτονικής για το επιθετικό ελικόπτερο Tiger Mk3, η οποία θα προκύψει από τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής του ελικοπτέρου. Στην φωτογραφία εικονίζονται ένα γαλλικό Tiger HAP και ένα γερμανικό Tiger UHT. (HIS Janes.com/Patrick Allen)

Η βιομηχανία Airbus Helicopters εργάζεται πάνω σε μια νέα έκδοση του επιθετικού ελικοπτέρου Tiger, με την ονομασία Tiger Mk3.

Η εργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο «μελέτης αρχιτεκτονικής» που ανακηρύχθηκε την 31 Ιουλίου από τον Κοινό Οργανισμό Συνεργασίας στον τομέα των εξοπλισμών (OCCAR).

Σύμφωνα με τον OCCAR η μελέτη αποσκοπεί στο «να προσδιορίσει το αποκαλούμενο ‘Tiger Mk3’ – την υλοποίηση αναβάθμισης μέσης ζωής (MLU) των μελλοντικών διαμορφώσεων» του ελικοπτέρου.

Το πρώτο στάδιο θα εξετάσει τα πιθανά νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις στο ελικόπτερο, την βελτίωση περιοχών όπως η επιβίωση, η συντηρήσιμοτητα και η λειτουργικότητα, με «μια έντονη εστίαση στο κόστος κύκλου ζωής» σύμφωνα με τον OCCAR. Το Tiger έχει αναπτυχθεί σταθερά σε εμπόλεμες επιχειρήσεις από τότε που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Αφγανιστάν το 2009, και τα Γαλλικά Tiger έχουν επίσης συμμετέχει σε επιχειρήσεις στην Λιβύη και το Μάλι, με τον OCCAR να επισημαίνει ότι η μελέτη του Tiger Mk3 θα ενσωματώσει τα διδάγματα που συλλέχθηκαν από αυτές τις επιχειρήσεις.

Ο OCCAR αναφέρει η μελέτη θα επιτρέψει στις χώρες που χρησιμοποιούν το Tiger (Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία) «να επιλέξουν ποιος συνδυασμός εξοπλισμού, λειτουργιών, επιδόσεων και αρχιτεκτονικών θα πρέπει να επιλεγεί για την μελλοντική φάση ανάπτυξης,» του ελικοπτέρου Tiger, σημειώνοντας ότι η έκδοση προγραμματίζεται να «παραδοθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία».

Σύμφωνα με τον OCCAR, οι απαιτήσεις για το Tiger Mk3 έχουν ήδη «αναπτυχθεί και εναρμονιστεί από κοινού» ανάμεσα στις χώρες OCCAR και την Αυστραλία «για να μεγιστοποιηθεί η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας του προγράμματος MLU». Ο οργανισμός προσθέτει ότι «επιπλέον οι: Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και OCCAR συνεργάζονται μαζί με την Αυστραλία για να δημιουργήσουν ένα κοινό πλαίσιο συνεργασία που θα χρησιμοποιηθεί για την μελλοντική προετοιμασία και ανάπτυξη του Mk3».

Απόδοση απο το IHS Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.