Η “BAE Systems” ανακοινωσε ότι η εταιρεία εργάζεται στενά με τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) για να κατανοήσει τις μελλοντικές ανάγκες του τεθωρακισμένου οχήματος περισυλλογής, και συνεργάζεται μ’ άλλες εταιρείες για να βρει τις καλύτερες διαθέσιμες τεχνολογίες και λύσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εξέλιξη του κύριου άρματος μάχης ειναι ιδιαίτερης σημασίας για την ομάδα εκσυγχρονισμού των συστημάτων περισυλλογής “M88” επειδή ειναι ένα απ’ τα βαρύτερα οχήματα στον στόλο του στρατού.

“Το ‘M88’ διαθέτει μακρά και υποδειγματική ιστορία ως όχημα περισυλλογής και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος του μέλλοντος του”, δήλωσε ο Τζόν Ταϊλ, διευθυντής προγραμμάτων περισυλλογής στην “BAE Systems”. “Η ύπαρξη του στόλου οχημάτων περισυλλογής του στρατού ειναι σημαντική για να μετακινήσουμε μακρυά από τον κίνδυνο τα ακινητοποιημένα άρματα και τους στρατιώτες μας με τον πλέον πρόσφορο τρόπο. Εργαζόμαστε, ήδη, στην εξεύρεση ενός τρόπου για να διατηρηθεί αυτή η ικανότητα καθώς τα οχήματα των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών ομάδων μάχης εξελίσσονται ή γίνονται βαρύτερα”.

Για να συμβαδίζει με τις αυξήσεις βάρους στα άρματα μάχης, επί του παρόντος και στο μέλλον, η ομάδα “M88” θέλει να εξασφαλίσει ότι η πιο ικανή κινητήριος δύναμη του στόλου θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο έπακρο.

“Πάντα κοιτάζουμε μπροστά για να προβλέπουμε τις μελλοντικές ανάγκες ώστε να διασφαλίσουμε οτι το ‘M88’ ανοίγει το δρόμο όταν θα βγάζει ένα όχημα και το πλήρωμα του έξω μια επικίνδυνη κατάσταση και θα του οδηγεί στην ασφάλεια”, δήλωσε ο Τάϊλ. “Αυτη ειναι η χρήση του ‘M88’.

Το βελτιωμένο όχημα περισυλλογής “M88” με την ονομασία “Σύστημα Οχήματος Μάχης Περισυλλογής Ανύψωσης και Διακομιδής Βαρέος Εξοπλισμού” (“HERCULES”) ειναι το σύστημα περισυλλογής επιλογής για τα σημερινά συστήματα μάχης βάρους 70 τόνων.

Το “HERCULES” διαθέτει θωράκιση, βαλλιστικές “ποδιές”, μεγαλύτερο ιστό 35 τόνων, κεντρικό βαρούλκο σταθερής έλξης 63500 κιλών με συρματόσχοινο 280 ποδών, βοηθητικό βαρούλκο τριών τόνων για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του συρματόσχοινου του κεντρικού βαρούλκου.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: