Η BAE Systems θα αναλάβει το “Project Heisenberg” της αναβαθμισμένης σουίτας ΗΠ του F-35

Το γραφείο προγράμματος του Διακλαδικού Μαχητικού Κρούσης (JSF) Lockheed Martin F-35 Lighting II θα αναθέσει σύμβαση μοναδικής πηγής στην BAE Systems για τη διεξαγωγή δοκιμαστικών πτήσεων της μελλοντικής σουίτας ηλεκτρονικού πολέμου (ΗΠ) και αντιμέτρων του αεροσκάφους.

Η Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού (NAVAIR) του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) γνωστοποίησε την 25η Ιανουαρίου ότι η BAE Systems θα διεξάγει δοκιμές στην τροποποιημένη εκδοσή της σουίτας AN/ASQ-239A πάνω στο αεροσκάφος δοκιμών CATBird. Η εν λόγω δοκιμή των στοιχείων της σουίτας ΗΠ/αντιμέτρων πάνω στο τροποποιημένο επιβατηγό αεροσκάφος Boeing 737 γνωστό και ως Cooperative Avionics Test Bed (CATBird) ονομάζεται και ως “Project Heisenberg”.

“Αυτη η προσπάθεια παρέχει μείωση του κινδύνου και έγκαιρη αποτίμηση των ικανοτήτων Block 4 ΗΠ της προσπάθειας εκσυγχρονισμού C2D2 (Continuous Capability Development and Delivery), μαζί με αξιολόγηση των σχετικών φακέλων στοιχείων αποστολών,” δήλωσε η NAVAIR, προσθέτοντας, “το εύρος των εργασιών που απαιτούνται για αυτήν την εργασία αποτελούνται από την πρόταση, εξέλιξη, ενσωμάτωση, ανάπτυξη και χρησιμοποίηση μιας τροποποιημένης σουίτας AN/ASQ-239A μια δοκιμαστική διαμόρφωση/πτητικών δοκιμών εργασίας.”

Η σύμβαση αυτή υποστηρίζει τις πολλαπλές εκδόσεις του F-35, με μια ανάθεση να προβλέπεται για το τρίτο τέταρτο του οικονομικού έτους 2019 (FY-2019).

Όπως τονίστηκε από την BAE Systems, το σύστημα AN/ASQ-239 προστατεύει το F-35 έναντι των υφιστάμενων και αναδυόμενων απειλών. “Εξοπλισμένη με επιθετικές και αμυντικές επιλογές ηλεκτρονικού πολέμου για τον πιλότο και το αεροσκάφος, η σουίτα παρέχει πλήρως ολοκληρωμένη προειδοποίηση ραντάρ, υποστήριξη σκόπευσης και αυτοπροστασία για τον εντοπισμό και εξουδετέρωση των αεροπορικών και επίγειων/επιφανείας απειλών.”

Η εταιρεία πρόσθεσε, “το σύστημα παρέχει στον πιλότο μεγίστη επίγνωση κατάστασης, βοηθώντας τον να αναγνωρίσει, παρακολουθεί, αναλύει και αποκρίνεται στις δυνητικές απειλές. Εξελιγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης και αισθητήρες παρέχουν εικόνα 360 μοιρών του πεδίου μάχης σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας στην μεγιστοποίηση των αποστάσεων εντοπισμού και παρέχοντας στον πιλότο επιλογές αποφυγής, εμπλοκής, αντιμετώπισης ή παρεμβολής των απειλών.”

“Πάντα ενεργό, το AN/ASQ-239 προσφέρει πολύπλευρη, ευρυζωνική προστασία, επιτρέποντας στο F-35 να φτάσει τους καλά προστατευμένους στόχους και να καταστείλει τα εχθρικά ραντάρ.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.