Η BAE Systems προσφέρει στην Ινδία την επιλογή εγχώριας κατασκευής οβιδοβόλων M777

15th MEU Marines deliver the boomΗ μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης, έχει προσφέρει στην Ινδία την επιλογή εγχώριας παραγωγής πυροβόλων για να βοηθήσει στην σύναψη μιας συμφωνίας που θα βοηθήσει μια στρατιωτική δύναμη να περιφρουρεί τα σύνορα με την Κίνα.

Οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη με το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας να οριστικοποιεί την πρόταση για εγχώρια συναρμολόγηση και δοκιμή των ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777, σύμφωνα με τον Τζόν Κέλι, τον αντιπρόεδρο του αμερικάνικου τμητός της BAE Systems Land & Armaments. Ενώ ο στρατός αναζητεί να προμηθευτεί 145 οβιδοβόλα για το υπο σχεδιασμό ορεινό σώμα στρατού, ο Κέλι είπε πως ίσως να απαιτηθούν περίπου 450.

«Αν η ποσότητα είναι μεγαλύτερη, τότε έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για την εγχωριοποίηση και σε αυτό εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή,» δήλωσε σε συνέντευξη στο Νέο Δελχί την 13η Ιανουαρίου. «Αυτό που θέλουμε είναι να φέρουμε το «πετράδι του στέμματος» της παραγωγικής διαδικασίας στην Ινδία. Είναι στην διάθεση του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι να κάνει την ώθηση για την κατασκευή των οβιδοβόλων στην Ινδία.»

Ο Μόντι προσπαθεί να ανατροφοδοτήσει την παραγωγή όπλων ώστε να συγκρατήσει τις εξωχώριες προμήθειες του μεγαλύτερου εισαγωγέα των κυριότερων συμβατικών όπλων στο κόσμο. Αύξησε το όριο των ξένων άμεσων επενδύσεων στην άμυνα από 26 στο 49 τις εκατό δύο μήνες αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Μάιο. Ο Κέλι είπε ότι η BAE Systems επι του παρόντος στοχεύει στην μεταφορά τεχνογνωσίας σε έναν εγχώριο συνέταιρο παρά την επιλογή μιας κοινοπραξίας.

«Τα καλά νέα είναι πως οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί – είμαστε στο 49 τοις εκατό,» δήλωσε, αναφερόμενος στον περιορισμό των επενδύσεων. «Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα ξεπεραστεί το 49%, όμως εμείς το θέλουμε σίγουρα πολύ.»

Κοινοπραξίες

Η ανησυχία παραμένει πως η παρεμπόδιση των ξένων βιομηχανιών να κατέχουν πλειοψηφικές συμμέτοχες μπορεί να ξεθωριάσει την γοητεία των κοινοπραξιών. Την ίδια στιγμή, η Ινδία έχει διεκπεραιώσει προτάσεις προμηθειών περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εκλογή του Μόντι. Είναι περίπου το διπλασία στις δαπάνες οπλικών συστημάτων από το τελευταίο οικονομικό έτος.

Η αρχική προσφορά της BAE να πουλήσει τα 145 πυροβόλα στην Ινδία για 697 εκατομμύρια $ αναβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2013. Ο Κέλι είπε πως τώρα η τιμή μπορεί να είναι περίπου 6 με 8 τοις εκατό υψηλότερη. Η βιομηχανία με έδρα το Λονδίνο ενδιαφέρεται επίσης για το πρόγραμμα του Μελλοντικού Οχήματος Μάχης Πεζικού της Ινδίας, επίσης δήλωσε.

ΗΠΑ, Καναδάς και Αυστραλία έχουν παραγγείλει περισσότερα από 1000 οβιδοβόλα M777, και το οπλικό σύστημα έχει σχεδιαστεί να είναι εξαιρετικά ευκίνητο στην γη, στη θάλασσα και τον αέρα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο Μόντι έχει θέσει ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό του στρατού εν μέσω των συνοριακών διαφορών με την Κίνα και το Πακιστάν και την αύξηση της κινέζικής ναυτικής δύναμης.

Όταν ανέλαβε την εξουσία βρέθηκε αντιμέτωπος με το χαμηλότερο ποσοστό αμυντικών δαπανών των τελευταίων πενήντα ετών, εν μέρει εξαιτίας ενός κύκλου σκανδάλων δωροδοκιών τα οποία επιβράδυναν τις προμήθειες. Ο υπουργός Άμυνας Μανοχαρ Παρικαρ, ο οποίος ανέλαβε το Νοέμβριο, έχει υποσχεθεί γρήγορη και διαφανή διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η διεύθυνση παρουσίασε το Σεπτέμβριο τον οδηγό «Make in India» για να δελεάσει τις επενδύσεις και να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη, με στόχο την αύξηση του μεριδίου παραγωγής της Ινδίας στα 1,9 τρισεκατομμύρια $ του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος στο 25 τοις εκατό από περίπου 15 τοις εκατό.

«Η Κυβέρνηση του Μόντι έχει αναλάβει μια πολύ, πολύ φιλόδοξη ατζέντα,» ειπε ο Κέλι. «Οι δράσεις λαμβάνονται γρηγορότερα, οι αποφάσεις λαμβάνονται πιο γρήγορα. Προετοιμαζόμαστε να προχωρήσουμε μπροστά, προετοιμαζόμαστε να επενδύσουμε.»

Απόδοση απο το Bloomberg.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.