Η Boeing προσβλέπει στην πώληση 150 Chinook έως το 2022

Προσωπικό του ΣΕΜ προσδένει όχημα σε ελικόπτερο CH-47 της Αεροπορίας Στρατού το οποίο αιωρείται πάνω από το σημείο φόρτωσης. (ΓΕΣ)

Η Boeing ελπίζει να καταφέρει 150 διεθνείς πωλήσεις στο μεταφορικό ελικόπτερο Chinook έως το 2022, ένας αρκετά φιλόδοξος στόχος για το δημοφιλές ελικόπτερο.

Ο Στέφεν Πάρκερ, αντιπρόεδρος των μεταφορικών ελικοπτέρων της Boeing και διευθυντής του προγράμματος H-47 Chinook, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την Ετήσια Συνάντηση και Έκθεση της Ένωσης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (AUSA) ότι είναι «πολύ σίγουρος» πως η εταιρεία θα διατηρήσει την γραμμή παραγωγής «σε καλούς αριθμούς έως το 2030» λόγω του συνδυασμού διεθνών πωλήσεων και προγράμματος εκσυγχρονισμού Block 2.

“Υπάρχουν πωλήσεις μοντέλων F σε ξένους στρατούς, υπάρχουν επίσης και οι άμεσες εμπορικές πωλήσεις,» είπε ο Πάρκερ. «Διακρίνουμε ένα μείγμα Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS) και Άμεσων Εμπορικών Πωλήσεων (DCS), για να παραδώσουμε περισσότερα από 150 Chinook από τώρα έως το 2022. Έτσι, αυτή είναι η προοπτική που βλέπουμε για τους πελάτες που βρισκόμαστε υπό συζήτηση.»

Το πρόγραμμα Chinook αυτή τη στιγμή διαθέτει 19 πελάτες, η απόφαση της Ινδία να προμηθευτεί 15 την καθιστά τον πιο πρόσφατο χειριστή του.

Ο Συνταγματάρχης Ρομπ Μπάρι, υπεύθυνος έργου Μεταφορικών Ελικοπτέρων του Στρατού των ΗΠΑ, είπε ότι υπάρχει «μια μεγάλη λίστα χωρών» που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά περισσότερων Chinook. Σημείωσε ότι υπάρχουν 30 επιλογές που απομένουν για τις πιθανές FMS στην πολυετή σύμβαση των Chinook, η οποία λήγει στα τέλη του οικονομικού έτους 2017.

«Είναι ασφαλές να πούμε ότι αναμένουμε να εξαντλήσουμε και τις 30 επιλογές μέσα στα επόμενα χρόνια,» σημείωσε.

Ο στόχος των 150 πωλήσεων εξωτερικού σε ελικόπτερα Chinook εως το 2022 είναι εξαιρετικά φιλόδοξος.

Ο Ράντι Ροτ, επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης μεταφορικών ελικοπτέρων της Boeing, είπε ότι η αξιοπιστία και η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας του ελικοπτέρου έχει βοηθήσει στις πωλήσεις του σε όλο τον κόσμο, καθώς ξένοι επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να μιλήσουν στους εταίρους τους σχετικά με τις θετικές τους εμπειρίες με την σειρά ελικοπτέρου.

Η τιμή κάθε αεροσκάφους, είπε, ενισχύει επίσης τις ξένες πωλήσεις.

«Σ’αυτόυς τους οικονομικά χαλεπούς καιρούς, βοηθά, ειδικά με τους διεθνείς πελάτες οι οποίοι δεν έχουν 400 αεροσκάφη,» είπε σχετικά με την τιμή. «Το γεγονός ότι είναι φθηνότερο στη λειτουργία αυτό, τουλάχιστον, τους προσελκύει.»

Ενώ αρνήθηκε να ονοματίσει τις χώρες που ίσως επιθυμούν να αποκτήσουν το μεταφορικό ελικόπτερο, ο Ρότ αναγνώρισε ότι οι αναταραχές σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή αύξησαν το ενδιαφέρον για το Chinook.

«Είναι σωστό να πούμε ότι τα παγκόσμια γεγονότα, όταν συμβαίνουν πράγματα, οι άνθρωποι είναι περισσότερο προετοιμασμένοι για να αγοράσουν, ειδικά όταν αυτά συμβαίνουν στην γειτονία σου,» είπε ο Ροτ στο DefenceNews.Com μετά την συνέντευξη τύπου. «Ναι, υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ότι ήταν πριν από πέντε χρόνια.»

Επεσήμανε ξανά το πλεονέκτημα να διαθέτεις πελάτες που χρησιμοποιούν Chinook κατά τη διάρκεια συνεκπαιδεύσεων με άλλες χώρες ως ένα σημαντικό σημείο πωλήσεων – ουσιαστικά δωρεάν διαφήμιση για την πλατφορμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι: Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτος χρησιμοποιούν το Chinook σε Μέση Ανατολή και Κόλπο, και οι τρεις χώρες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατικής ομάδας που αυτοαποκαλείται «Ισλαμικό Κράτος» (ISIL/ISIS).

https://www.youtube.com/watch?v=qdPyl5A3GXE

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.