Η FN ανακοίνωσε την κυκλοφορία του τυφεκίου ειδικής ακριβείας FN SCAR 20S

Η FN America ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πολύ-αναμενόμενου τυφεκίου ειδικής ακριβείας FN SCAR 20S, το οποίο βασίζεται πάνω στο τυφέκιο Sniper Support Rifle (SSR), που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM) των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ).

Το τυφέκιο με θαλάμη 7.62x51mm έχει κατασκευαστεί για συγκεκριμένο σκοπό ώστε να επιτυγχάνει ανώτερη ακρίβεια σε μεγάλες αποστάσεις.

“Το FN SCAR 20S ειναι η τελευταία προσθήκη στην γραμμή των δοκιμασμένων σε μάχη προϊόντων FN SCAR και ειναι το πρώτο εμπορικής κυκλοφορίας SCAR από την κυκλοφορία του 17S το 2010,” δήλωσε ο Μάρκ Τσερπές, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της FN America. “Οι πελάτες θα παρατηρήσουν οτι το FN SCAR 20S μοιράζεται περισσότερες ομοιότητες από οτι διαφορές με το MK20 SSR και επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για την παραγωγή εμπορικών εκδόσεων των φημισμένων στρατιωτικών όπλων μας.”

Το τυφέκιο επιτυγχάνει ακρίβεια του 1 λεπτού γωνίας (Minute of Arc, MOA) στις εκατό γιάρδες (περίπου 92 μέτρα) με αντίστοιχης ποιότητας πυρομαχικά. Η 20 ιντσών, 1:12 ποσοστού συστροφής, βαριά κάννη και προέκταση κάννης, και ο επεκταμένος υποδοχέας παρέχουν την επιπρόσθετη ακαμψία που μειώνει την κάμψη ή την μετακίνηση μεταξύ των βολών ενώ ο επεκταμένος υποδοχέας (receiver) προσφέρει και τον πολυπόθητο χώρο ράγας για τα υψηλής απόδοσης οπτικά. Το ειδικά σχεδιασμένο κοντάκιο του MK20 SSR ρυθμίζεται κατά μήκος και το έκθεμα μάγουλου (comb) καθ’ ύψος με σκοπό την εξατομικευμένη εφαρμογή του πάνω στις απαιτήσεις του σκοπευτή ενώ βρίσκεται στην εκ του πρηνηδόν θέση βολής, και η εργοστασιακή δύο σταδίων σκανδάλη Geissele Super SCAR επιτυγχάνει έλξη σκανδάλης 3,5-4,5 λιβρών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

-Διαμέτρημα: 7.62x51mm

-Μήκος κάννης: 20 ίντσες

-Ποσοστό συστροφής κάννης: 1:12

-Βάρος: 11,2 λίβρες (περίπου: 5,10 κιλά)

-Μήκος: 40.6 – 42.5 ίντσες

-Βαφή: Flat Dark Earth (FDE)

-Χωρητικότητα: 1 γεμιστήρας δέκα φυσιγγίων, συμβατός με τους γεμιστήρες 10 και 20 φυσιγγίων του FN SCAR 17S.

Το όπλο ειναι διαθέσιμο για εμπορική χρήση και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.