Η Heckler & Koch προκειται να κατασκευάσει το νέο τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή για το Στρατό των ΗΠΑ

Το τυφέκιο Σκοπευτή Ακριβείας G28 των 7,62mm της Heckler & Koch σε διαμόρφωση “περιπολίας”. (Η&Κ/IHS Janes)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Heckler & Koch, την 1η Απριλίου 2016, η βιομηχανία ανέλαβε την ανάπτυξη του Ημιαυτόματου Συστήματος Ελεύθερου Σκοπευτή (CSASS) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) με την μελλοντική αρχική σύμβαση αξίας 44,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η θυγατρική της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ επικράτησε έναντι άλλων εφτά προσφορών για το ίδιο έργο, είναι κατανοητό πως αυτό επετεύχθη με το τυφέκιο σκοπευτή ακριβείας G-28 (Gewehr-28) της Heckler & Koch, με σκοπό την αναπλήρωση του οπλοστασίου του Ημιαυτόματου Συστήματος Ελευθέρου Σκοπευτή (SASS) M110 των 7,62 του Στρατού των ΗΠΑ.

Υπό τη συμφωνία ο Στρατός, μετά την αρχική πιστοποίηση και το λειτουργικό έλεγχο 30 μονάδων CSASS, θα μπορεί να παραγγείλει έως 3643 μονάδες CSASS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναζήτησης προσφορών για το πρόγραμμα τον Φεβρουάριο του 2014, ο Στρατός ζητούσε αρκετά CSASS “για να τα ταιριάξει με τον υπάρχον Εξοπλιστικό Αντικειμενικό Σκοπό του M110 του Στρατού” όχι όμως περισσότερα από 3643.

“Το CSASS πρόκειται να εκτελεί περισσότερο αποτελεσματικά ενός μεγάλου φάσματος αποστολές” απ’ ο,τι το M110, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Το CSASS θα προσφέρει τις ακόλουθες βελτιώσεις: Αυξημένη αξιοπιστία, βελτιωμένη ακρίβεια και βελτιωμένη εργονομία, μειωμένο βάρος και μήκος, σύγχρονες επενδύσεις, βελτιωμένα οπτικά, μειωμένη ανάκρουση, αυξημένη επίδοση σιγαστήρα, ενισχυμένες δυνατότητες αρθρωτής ράγας, βελτιωμένο δίποδο, σκανδάλη, πιστολοειδής λαβή και κοντάκιο.”

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων “Όπλα Πεζικού” του Janes, το G-28 της Heckler & Koch πρόκειται για την εξέλιξη του αγωνιστικού τυφεκίου πολιτικού τύπου MR-308 (επίσης γνωστό ως Τυφέκιο Αγώνα Ακριβείας – DMR762). Το G-28 είναι σε υπηρεσία με τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Βίντεο με εικόνες από το τυφέκιο σκοπευτή ακριβείας, G28.

Daniel Wasserbly

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την “Προέλαση.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

 1. [url=http://postimg.org/image/m72e7zziv/][img]http://s15.postimg.org/m72e7zziv/r_FVwc_Az_660x319.jpg[/img][/url]

  [url=http://postimg.org/image/gbd0aqk8h/][img]http://s16.postimg.org/gbd0aqk8h/G28_E.jpg[/img][/url]

  Η έκδοση G-28E λέγεται ότι έλαβε μέρος στον διαγωνισμό και κέρδισε. Φαίνεται ότι οι αμερικανικοί είχαν πολλά προβλήματα με το Μ110 σε ότι έχει να κάνει με την αξιοπιστία του. Το ΗΚ416 μετά τις ειδικές τους δυνάμεις, τους πεζοναύτες, μπαίνει και στον στρατό με την έκδοση 7,62Χ51.

  http://kitup.military.com/2011/08/special-forces-worry-about-m110-durability.html

  Το όπλο ουσιαστικά αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό και πιο συγκεκριμένα από την Delta Force από τον υπαξιωματικό Larry Vickers.

  https://www.youtube.com/watch?v=n7TSiMJen98

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.