Η Intracom συμμετέχει στην ανάπτυξη Ελληνικού Πολιτικού Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (HCUAV)

Απεικόνιση του HCUAV, στην κοινοπραξία ανάπτυξης του οποίου συμμετέχει η IDE.

Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) ανακοίνωσε στις 10 Νοεμβρίου 2014 πως είναι το νέο μέλος στην κοινοπραξία ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτικού Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (Hellenic Civil Unmanned Air Vehicle – HCUAV), το οποίο έχει αποστολή την υποστήριξη των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και δημόσιας ασφάλειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα HCUAV συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και στην κοινοπραξία συμμετέχουν εγχώρια ερευνητικά ιδρύματα με υψηλή εξειδίκευση και σημαντική τεχνογνωσία, καθώς και άλλες ελληνικές εταιρείες.

Η ανάπτυξη και η χρήση του HCUAV δίνουν σημαντικά πλεονεκτήματα στους φορείς ασφαλείας, όπως δικτυοκεντρικός σχεδιασμός με αποστολή εικόνας ημέρα και νύχτα, γεω-αναφορά στόχων και αποτύπωση επιχειρησιακής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας παράλληλα μειωμένο κόστος λειτουργίας και τεχνικής υποστήριξης ανά ώρα πτήσης.

Η IDE έχει σημαντική συμβολή στο πρόγραμμα καθώς έχει αναλάβει την ευθύνη ολοκλήρωσης των σημαντικότερων και πιο κρίσιμων συστημάτων όπως οι ηλεκτρο-οπτικοί αισθητήρες, οι επικοινωνίες, οι κινητοί σταθμοί εδάφους, καθώς και τα συστήματα ευφυούς λογισμικού με δυνατότητες ελέγχου διοίκησης και συντονισμού επιχειρήσεων. Ειδικά οι επικοινωνίες του HCUAV στηρίζονται στο καινοτόμο σύστημα ευρυζωνικών επικοινωνιών [email protected] της IDE, το οποίο παρέχει υπερσύγχρονη και αξιόπιστη υποδομή ασφαλών δικτυοκεντρικών επικοινωνιών, με εξελιγμένες δυνατότητες μεταφοράς δεδομένων τακτικής κατάστασης και εικόνας σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα αυτό προσδίδει σαφή πλεονεκτήματα στην επίγνωση κατάστασης και λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος και αποτελεσματικότητας στις διάφορες επιχειρήσεις του HCUAV.

Η συμμετοχή της IDE στο πρόγραμμα HCUAV είναι αποτέλεσμα των επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής για την κάλυψη αναγκών στον τομέα της ασφάλειας και ειδικότερα για την προστασία κρίσιμων υποδομών και για την επιτήρηση χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων και περιοχών.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.hcuav.gr

Πηγή: hellenicdefence.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.