Η Luftwaffe καθόρισε τους οδηγούς σχεδίασης του μαχητικού νέας γενιάς

©Airbus | Με προγραμματισμένη ημερομηνία εισόδου σε υπηρεσία τη δεκαετία του 2040, το Οπλικό Σύστημα Νέας Γενιάς αποτελεί το προαιρετικά επανδρωμένο στοιχειά του γαλλογερμανικού μελλοντικού αεροπορικού συστήματος μάχης.

Η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία (Luftwaffe) προσδιόρισε ορισμένες από τις απαιτήσεις, ικανότητες, απειλές και περιορισμούς που καθοδηγούν τον σχεδιασμό του μελλοντικού μαχητικού αεροσκάφους στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος ως το 2040.

Μιλώντας στη Διεθνή Σύσκεψη Μαχητικών IQPC στο Βερολίνο, ο Υποπτέραρχος Γκέραλντ Φούνκ, επικεφαλής του τμήματος Σχεδιασμού Αμυντικής Στρατηγικής και Εννοιών στο Ομοσπονδιακό υπουργείο άμυνας, δήλωσε ότι, καθώς η πρόβλεψη για το μέλλον ειναι δύσκολη και συχνά εγείρονται περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις, η Luftwaffe έχει ήδη μια ιδέα των τάσεων και τεχνολογιών που πρόκειται να επεξηγούν την ανάπτυξη του μελλοντικού μαχητικού αεροσκάφους που η Γερμανία θα κατασκευάσει μαζί με την Γαλλία.

“Δεν είμαστε ανόητου να βασίσουμε τον σχεδιασμό στην υφιστάμενη γνώση, [δεδομένου θα πρέπει να ενσωματωθούν] μελλοντικοί ενδεχόμενοι καταλύτες εξελίξεων,” δήλωσε ο Υποπτέραρχος Φουνκ την 14η Νοεμβρίου, προσθέτοντας, “Πραγματοποιήσαμε τα πρώτα βήματα με το FCAS [μελλοντικό αεροπορικό σύστημα μάχης] με τους Γάλλους να ειναι επικεφαλής, και τώρα και οι δύο εργαζόμαστε σε μια κοινή σχεδιαστική φιλοσοφία και αρχιτεκτονική μελέτη. Όσον αφορά τις βασικές σχεδιαστικές απαιτήσεις, το Σύστημα-Συστημάτων θα ειναι το βασικό χαρακτηριστικό, αλλά η λίστα [των απαιτήσεων] δεν έχει ολοκληρωθεί και ειναι ένα έγγραφο σε εξέλιξη.”

Το FCAS (κοινώς γνωστό στους Γάλλους ως Système de Combat Aérien Futur [SCAF]) αποτελεί το Σύστημα-Συστημάτων που θα περιλαμβάνει το μαχητικό νέας γενιάς όπως επίσης και τα παλιά μαχητικά και όλα τα υπόλοιπα εναέρια μέσα στο μελλοντικό περιβάλλον πολεμικών επιχειρήσεων. Το νέο μαχητικό έχει ονομαστεί Οπλικό Σύστημα Νέας Γενιάς (NGWS). Προηγουμένως γνωστό ως το Νέο Μαχητικό.

“Το Οπλικό Σύστημα Νέας Γενιάς θα ειναι ένα προαιρετικά επανδρωμένο μαχητικό με μη επανδρωμένα στοιχεία, που αποκαλούμε φορείς,” δήλωσε ο Υποπτέραρχος Φουνκ, τονίζοντας, “αυτό δεν σημαίνει ότι το πλήρωμα του μαχητικού θα χειρίζεται το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αυτό θα γίνεται με αυτόνομο τρόπο χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που παρέχονται από το μαχητικό [ή από το έδαφος].”

©Airbus | Με προγραμματισμένη ημερομηνία εισόδου σε υπηρεσία τη δεκαετία του 2040, το Οπλικό Σύστημα Νέας Γενιάς αποτελεί το προαιρετικά επανδρωμένο στοιχειά του γαλλογερμανικού μελλοντικού αεροπορικού συστήματος μάχης.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

      1. Αυτός ήταν ο σκοπός μου με την παραπάνω παρατήρηση. 😀😜
        Λίγο χιούμορ πρέπει να υπάρχει, ακόμα και σε σοβαρά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.