Η εταιρεία “Metal Shark” στην Λουιζιάνα πρόκειται να κατασκευάσει και παραδώσει μέχρι 40 περιπολικά σκάφη στο πολεμικό ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στο πλαίσιο σύμβασης με αξία $18 εκατομμυρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ την 27η Ιουλίου 2018.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ επέλεξε την “Gravois Aluminum Boats LLC”, που δραστηριοποιείται ως “Metal Shark”, για να κατασκευάσει μέχρι 40 περιπολικά σκάφη για να επιχειρεί στα παράκτια και υπεράκτια περιβάλλοντα σε δυσμενείς συνθήκες.

Η παραγγελία θα παρέχει το βασικό εξοπλισμό σκάφους, πλεύσης, μακροπρόθεσμη συντήρηση, εξοικείωση με το σκάφος και αυθεντικό εξοπλισμό κατασκευαστή για το πλήρωμα και εκπαίδευση στο σύστημα πρόωσης με εκτόξευση νερού (“waterjet”). Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Τζιναρέτ στην Λουιζιάνα και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 2013, η “Metal Shark” ανέλαβε σύμβαση για την κατασκευή ως 80 περιπολικών σκαφών “Force Protection Boat – Medium” (“FPB-M”) για το ναυτικό των ΗΠΑ και το 2017 για σχεδόν 50 περιπολικά σκάφη “PB(X)”.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ σκοπεύει να αντικαταστήσει περίπου 100 έως 160 από τα υφιστάμενα περιπολικά σκάφη “CRF” των 25 και 34 ποδών μέσα στα 15 επόμενα χρόνια.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: