Η “Metal Shark” θα προμηθεύσει 40 νέα περιπολικά στο ναυτικό των ΗΠΑ

Η εταιρεία “Metal Shark” στην Λουιζιάνα πρόκειται να κατασκευάσει και παραδώσει μέχρι 40 περιπολικά σκάφη στο πολεμικό ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στο πλαίσιο σύμβασης με αξία $18 εκατομμυρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ την 27η Ιουλίου 2018.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ επέλεξε την “Gravois Aluminum Boats LLC”, που δραστηριοποιείται ως “Metal Shark”, για να κατασκευάσει μέχρι 40 περιπολικά σκάφη για να επιχειρεί στα παράκτια και υπεράκτια περιβάλλοντα σε δυσμενείς συνθήκες.

Η παραγγελία θα παρέχει το βασικό εξοπλισμό σκάφους, πλεύσης, μακροπρόθεσμη συντήρηση, εξοικείωση με το σκάφος και αυθεντικό εξοπλισμό κατασκευαστή για το πλήρωμα και εκπαίδευση στο σύστημα πρόωσης με εκτόξευση νερού (“waterjet”). Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Τζιναρέτ στην Λουιζιάνα και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 2013, η “Metal Shark” ανέλαβε σύμβαση για την κατασκευή ως 80 περιπολικών σκαφών “Force Protection Boat – Medium” (“FPB-M”) για το ναυτικό των ΗΠΑ και το 2017 για σχεδόν 50 περιπολικά σκάφη “PB(X)”.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ σκοπεύει να αντικαταστήσει περίπου 100 έως 160 από τα υφιστάμενα περιπολικά σκάφη “CRF” των 25 και 34 ποδών μέσα στα 15 επόμενα χρόνια.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.