Η Nexter προχωράει με την ανάπτυξη του πύργου T40

Christopher F Foss | Επανδρωμένο σύστημα πύργου T40M της Nexter Systems οπλισμένο με το πυροβόλο CTAS 40mm της CTAI τοποθετημένο σ'ενα 8Χ8 όχημα VBCI της Nexter Systems για δοκιμαστικούς λόγους. Σε κάθε πλευρά του πύργου είναι τοποθετημένο απ'ενα ομοίωμα εκτοξευτή καθοδηγούμενου αντιαρματικού πυραύλου.

[dropcap size=small]Η[/dropcap] γαλλική Nexter Systems έχει ολοκληρώσει ως στιγμής δύο από τους διμελείς πύργους T40 οπλισμένους με το «Σύστημα Οπλισμού Τηλεσκοπικού Κάλυκα» (CTAS) της CTAI και τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RWS) τοποθετημένο επι της οροφής, επιβεβαίωσε στο Janes η εταιρεία.

Οι πύργοι αυτοί έχουν εγκατασταθεί για δοκιμές σε διάφορες πλατφόρμες στην Γαλλία και στο εξωτερικό, στις οποίες περιλαμβάνονται ενα τεθωρακισμένο 6Χ6 όχημα AMX-10RC, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης 8Χ8 VBCI και ένα αρθρωτό τεθωρακισμένο όχημα 8X8 Patria.

Ο T40 ειναι ο πρώτος της οικογενείας πύργων T-40 που αναπτύχθηκε απο την εταιρεία Nexter Systems ως μια ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία, με την επόμενη εκδοσή να είναι ενα μη επανδρωμένο μοντέλο το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2018. Αυτό θα δώσει στην Nexter τη δυνατότητα να προσφέρει στους δυνητικούς πελάτες της την επιλογή ενός επανδρωμένου ή μή επανδρωμένου πύργου ανάλογα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις τους.

Και οι δύο διαμορφώσεις έχουν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους, όμως ο μη επανδρωμένος πύργος T40 δεν διαθέτει οπίσθιο αποθηκευτικό χώρο (“καλάθι”) οπότε καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο σκάφος του οχήματος, όπου εκεί ο χώρος είναι πάντα πολύτιμος.

Η Nexter μπορεί επίσης να προσφέρει εναλλακτικές βάσεις ATGM σε κάθε πλευρά του πύργου, και υπάρχει ευελιξία για τα προσφερόμενα συστήματα σκόπευσης.

Ο T40Μ έχει 60 βλήματα αμέσου χρήσεως για το CTAS, και στην οροφή είναι εγκατεστημένος ένας RWS οπλισμένος με ένα πολυβόλο των 7,62mm το οποίο μπορεί να συζευχθεί με το πυροβόλο.

Βίντεο: Το ΤΟΜΑ VBCI-2  με τον πύργο T40.

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.