Η τσεχική βιομηχανία VOP παρουσίασε στο Τσεχικό υπουργείο Άμυνας το ελαφρύ θωρακισμένο όχημα 4X4 Ajban 440A στο στρατιωτικό πολύγωνο του Βισκοβ, στην Τσεχία, από 27 ως 28 Φεβρουαρίου 2017. Κατά τη διάρκεια της αμυντικός έκθεσης IDEX 2017 στο Αμπού Ντάμπι, η VOP υπέγραψε μια Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας με την βιομηχανία NIMR που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για την εμπορία, διανομή, κατασκευή και υποστήριξη μετά την πώληση ολόκληρης της σειράς των τεθωρακισμένων οχημάτων NIMR στις τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ – Δημοκρατία της Τσεχίας, Πολωνία, Σλοβακία και Ουγγαρία.

Το Ajban 440A της NIMR είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο προστατευόμενο 4X4 όχημα που ενσωματώνει τελευταίες τεχνολογίες για την βαλλιστική προστασία και τις εκρήξεις, το οποίο παρουσιάστηκε σε αντιπροσωπείες του Τσέχικου υπουργείου Άμυνας και των Τσέχικων Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια βιομηχανικής παρουσίασης στο Βίσκοβ, στη Δημοκρατία της Τσεχίας.

Η VOP CZ ήδη απολαμβάνει μια ισχυρή σχέση προμηθευτή με την NIMR και κατασκευάζει τεθωρακισμένες καμπίνες για το Ajban 440A για περισσότερο από δύο χρόνια. Αυτό παρείχε τον καταλύτη για την επέκταση της εμπλοκής στη διερεύνηση των εμπορικών ευκαιριών για όλο το φάσμα των οχημάτων της NIMR εντός της περιφέρειας, κυρίως στην ομάδα κρατών του Βίσεγκραντ.

Czech_NIMR_Ajban_440A

Ο Τσεχικός Στρατός βρίσκεται στη διαδικασία αντικατάστασης των οχημάτων Land Rover και των σοβιετικής σχεδίασης ελαφρών τακτικών οχημάτων UAZ που είναι σε υπηρεσία με τις Τσεχικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια. Το Ajban 440A μπορεί να είναι ένα από τα οχήματα που θα αντικαταστήσουν όλα τα παλιά τακτικά οχήματα που χρησιμοποιούνται από τον Τσεχικό Στρατό.

Με τις νέες απειλές του σύγχρονου πεδίου μάχης, ο Τσεχικός Στρατός πρέπει να αντικαταστήσει τα Land Rover και UAZ με μια οικογένεια οχημάτων που παρέχουν μεγαλύτερη επιβίωση και μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο. Η VOD σε συνεργασία με την NIMR επιθυμεί να προσφέρει ένα νέο ελαφρύ προστατευόμενο όχημα στον Τσεχικό Στρατό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια πλατφόρμα ΧΒΡΠ, αναγνώρισης, διοικητικής υποστήριξης, ιατρικής υποστήριξης και άλλων εκδόσεων, ακολούθως στην παροχή μίας ενιαίας πλατφόρμας για πολλαπλές επιχειρησιακές ανάγκες με μια κοινή βάση διοικητικής υποστήριξης και κύκλο επιχειρησιακής ζωής χαμηλού κόστους.

Η κλάση Ajban είναι μια οικογένεια 4Χ4 οχημάτων άμυνας και ασφαλείας, που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την εταιρεία NIMR στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό το φάσμα οχημάτων παρέχει μια πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων για όλες τις στρατιωτικές απαιτήσεις στην κατηγορία των 9 τόνων από τα οχήματα γενικής χρήσης ως τα πλήρως προστατευόμενα περιπολικά οχήματα. Το Ajban 440A είναι ένα 4Χ4 προστατευόμενο όχημα διοικητικής μεριμνάς και γενικής χρήσης με καμπίνα τεσσάρων ατόμων και πήγμα μεταφοράς φορτίων στο πίσω μέρος του σκάφους. Για την αυτο-προστασία του, το Ajban 440A μπορεί να εξοπλιστεί με μια βάση δακτυλίου ή ένα τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό οπλισμένο με ένα 12,7 χιλ. βαρύ πολυβόλο.

Το Ajban 440A μπορεί να μεταφέρει 4 στρατιώτες συμπεριλαμβανόμενου του οδηγού και αρχηγού. Το όχημα έχει μικτό βάρος 10750 κιλών με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1200 κιλών. Μπορεί να επιταχύνει στην μεγίστη ταχύτητα επί δρομολογίου των 110 χλμ/ωρα με μεγίστη απόσταση αυτονομίας τα 700 χιλιόμετρα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Armyrecognition.Com για την Προέλαση.

2 Σχόλια

 1. eav2

  Το όχημα Nimr είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση οχήματος που βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης άνω των 15 ετών, καθώς ξεκίνησε περί το 2000. Μικρά βηματάκια, στα χνάρια του αμερικανικού HMMWV, εξελίχθηκε σε μια ισορροπημένη και πλήρως λειτουργική οικογένεια οχημάτων 4×4 και 6×6.

  Στο μέλλον, πανσπερμίες οχημάτων όπως η συλλογή VBL, HMMWV, M240/290, M152 θα πρέπει να αντικατασταθούν από ένα όχημα για μείωση της πολυτυπίας και του κόστους. Φυσικά, ένα τέτοιο όχημα θα βρίσκεται πιο κοντά σε ένα ελαφρύ φορτηγό παρά σε ένα ελαφρύ τζιπ 3/4. Αλλά ο πόλεμος εξελίσσεται και οι στρατοί πρέπει να εξελιχθούν μαζί του.

  Απάντηση
 2. ΑΧΕΡΩΝ

  «Είναι κἄπως πολύ αργά πλέον»
  Την συλλογή VBL, HMMWV, M240/290, M152 την χρυσοπληρώσαμε,και εκτός των τελευταίων,που έχουν μάλλον ολοκληρωτικά αποσυρθεί,τα υπόλοιπα πρέπει να βγάλουν τα λεφτά τους.
  Δέν μπορούμε τώρα πλέον να δώσουμε χρήματα για μαζική ανανέωση και ομογενοποίηση του στόλου ελαφρών οχημάτων,για να κάνουμε οικονομίες κλίμακος με ορίζοντα αποσβέσεως τις δύο-τρείς δεκαετίες από σήμερα.(και ἄν)
  Επίσης,για τον δικό μας Στρατό,οἱ απειλές εξακολουθούν να είναι συμμετρικές ὡς επί το πλείστον,οπότε δέν μπορούμε,παρά να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες και προτεραιότητες που προηγούνται των «τακτικών οχημάτων».
  Και αυτές οἱ ανάγκες και προτεραιότητες είναι πολλές,και μας πνίγουν.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: