Η Northrop Grumman παρουσίασε την εκπομπή 100Gbps για αεροπορικούς αισθητήρες

©Northrop Grumman | Tα συστήματα των 100Gbps θα πετάξουν πάνω στο αεροσκάφος Proteus

Η Northrop Grumman και η υπηρεσία προηγμένων ερευνητικών προγραμμάτων άμυνας (DARPA) παρουσίασαν την ικανότητα ασύρματης εκπομπής 100 gigabits ανά δευτερόλεπτο σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων (12,4 μιλίων), μια εξέλιξη στη διασύνδεση δεδομένων διπλής κατεύθυνσης που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να επιτρέψει σε πανίσχυρους αεροπορικούς αισθητήρες να παρέχουν στο προσωπικό εδάφους με ενημερώσεις πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Η ζεύξη δεδομένων διπλής κατεύθυνσης, η οποία περιλαμβάνει την ενεργή στοχοποίηση και παρακολούθηση, παρουσιαστηκε την 19η Ιανουαρίου 2018 μεταξύ δύο επίγειων σταθμών στο Λος Άντζελες στο πλαίσιο του προγράμματος 100Gbps RF Backbone της DARPA, σύμφωνα με την Northrop Grumman, η οποία ανακοίνωσε τη δοκιμή την 22α Αυγούστου. Ο ρυθμός δεδομένων είναι αρκετά μεγάλος για να «κατεβεί» ένα βίντεο Blu-ray 50Gb. Η εκπομπή δεν ήταν κρυπτογραφημένη, δήλωσε η Northrop Grumman. «Αυτή η δραματική βελτίωση στην απόδοση της εκπομπής δεδομένων μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον όγκο δεδομένων των αεροπορικών αισθητήρων που μπορεί να συλλεχθεί και να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την εκμετάλλευση των δεδομένων του αισθητήρα,» δήλωσε ο Λούις Κρίστεν, διευθυντής έρευνας και τεχνολογίας στην Northrop Grumman. «Οι αισθητήρες επόμενης γενιάς όπως οι υπερφασματικοί αισθητήρες εικόνας συνήθως συλλέγουν ταχύτερα τα δεδομένα και σε μεγαλύτερη ποσότητα από ότι μπορούν να μεταδώσουν με ευκολία οι περισσότερες ζεύξεις δεδομένων αέρος-εδάφους. Χωρίς αυτήν τη σύνδεση δεδομένων υψηλής ταχύτητας δεδομένων τα δεδομένα ζεύξης θα χρειαστεί να επαναξεταστούν μετά την προσγείωση του αεροσκάφους.»

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος Backbone της DAPRA, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο και είναι υπό εξέλιξη, η Northrop Grumman μελετά να παρουσιάσει την εκπομπή ως 100Gbps σε απόστασή 100 χιλιομέτρων χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που θα πετάει στο αεροσκάφος επίδειξης τεχνολογίας Proteus της θυγατρικής εταιρείας Sealed Composite. Ο κατασκευαστής αεροσκαφών επιθυμεί να επιδείξει την ικανότητα εκπομπής σε ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις, αν και σε μικρότερους ρυθμούς δεδομένων.

Για την ολοκλήρωση των ρυθμών εκπομπής, ο ιστότοπος της DARPA αναφέρει οτι το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες χιλιοστομετρικού μήκους κύματος για την παραγωγή φασματικών αποδόσεων στα 20 ή περισσότερα δυαδικά ψηφία ανά δευτερόλεπτο ανα Hz. Αναπτύσσονται επίσης αλγόριθμοι υπολογισμού αποτελεσματικής επεξεργασίας σήματος για να ικανοποιηθούν οι περιορισμοί μεγέθους, βάρους και ισχύος των πλατφορμών φιλοξενίας, οι οποίες θα είναι, κυρίως, αεροσκάφη μεγάλου υψομέτρου μεγάλης-αυτονομίας, όπως δήλωσε η υπηρεσία

Garrett Reim

Απόδοση/Μετάφραση απο το «FlightGlobal.Com» για την Προέλαση

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.