Μια από τις πρώτες αποστολές των διοικητών θα είναι πάντα η κατανόηση του πεδίου μάχης. Μια ζωτικής σημασίας προϋπόθεση για αυτόν τον σκοπό είναι η κοινή επιχειρησιακή εικόνα, μια ουσιαστική βάση για τις επιτυχημένες δικτυωμένες επιχειρήσεις. Στην διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DSEi 2017 η Rheinmetall παρουσίασε την μεγάλη εμπειρία της σε αυτόν τον τομέα.

Ως προμηθευτής συστημάτων, η Rheinmetall ειδικεύεται στην ενσωμάτωση στρατιωτών, αισθητήρων, μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων (UAV) και τακτικών οχημάτων σε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό “σύστημα συστημάτων”. Η Rheinmetall συνεργάζεται επίσης με βιομηχανικούς εταίρους σ’ αυτόν τον τομέα δραστηριοτήτων.

Με μια κοινοπραξία με την Rohde & Schwarz, η Rheinmetall διαγωνίζεται ως κύριος ανάδοχος των δύο μεγάλων έργων της Bundeswehr: το MoTaKo (Γερμανική στρατιωτική συντομογραφία για το “Mobile Taktische Kommunikation” ή φορητή τακτική επικοινωνία) και το MoTIV, το οποίο σημαίνει “Mobiler Taktischer Informationsverbund” ή κινητό δίκτυο τακτικών πληροφοριών. Τα δύο έργα θα καταλήξουν στο μελλοντικό ψηφιακό σύστημα διοίκησης μάχης – “German Army 4.0”.

Στο περίπτερο της Rheinmetall S7-110, ένας σταθμός διοίκησης MoTaKo/MoTIV φέρνει πολλούς στρατιώτες, οχήματα και εξαρτήματα σε ένα δίκτυο διοίκησης και ελέγχου μέσω ενός κινητού κόμβου επικοινωνίας, δημιουργώντας μια κοινή επιχειρησιακή εικόνα σε ένα τακτικό σενάριο. Μεταξύ των άλλων, τα στοιχεία που εμφανίζονται στην οθόνη περιλαμβάνουν:

-Σύστημα εντολών TacNet: Το σύστημα εντολών TacNet αποτελεί το νευρικό κέντρο των δικτυωμένων συστημάτων. Η ευέλικτη προσθήκη επιπρόσθετων στρατευμάτων, αισθητήρων, επενεργητών ή πλατφορμών είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή.

-Συστήματα στρατιωτών: Η Rheinmetall διαθέτει ολοκληρωμένη τεχνογνωσία στον κόσμο των συστημάτων στρατιωτών. Σημαντικά παραδείγματα είναι το “Infanterist der Zukunft – Erweitertes System” (IdZ-ES: ο πεζικάριος του μέλλοντος -εξελιγμένο σύστημα) που λειτουργεί στον γερμανικό στρατό καθώς και το Argus, το οποίο βρίσκεται υπό προμήθεια απ’ τις καναδικές ένοπλες δυνάμεις. Το νέο σύστημα στρατιωτών Gladius 2.0 κάνει το ντεμπούτο του στην φετινή DSEi.

-To τυφέκιο εφόδου RS556: Το διαμετρήματος 5,56mmX45 αρθρωτό πολυλειτουργικό τυφέκιο RS556 έχει σχεδιαστεί για μέγιστη αξιοπιστία και ευκολία χρήσης. Μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο με έναν ενσωματωμένο προαιρετικό εκτοξευτή βομβίδων RS40 των 40 χιλιοστών.

-PanoView: Επίσης στην έκθεση της DSEi είναι το “PanoView”, ενα ακόμα παράδειγμα της προσέγγισης της Rheinmetall στις δικτυωμένες επιχειρήσεις. Αυτό το πρωτοποριακό σύστημα διαθέτει αισθητήρες τοποθετημένους στο εξωτερικό ενός τεθωρακισμένου οχήματος οι οποίοι μεταδίδουν εικόνες σε πραγματικό χρόνο στις διόπτρες που φοριούνται από τον αρχηγό του οχήματος. Στην πραγματικότητα, ο αρχηγός μπορεί να δει μέσα από την θωράκιση, βελτιώνοντας δραστικά την επίγνωση κατάστασης. Επιπλέον, το σύστημα εισάγει δεδομένα τακτικής κατάστασης π.χ. Σημειώνει την θέση των φίλιων και εχθρικών στοιχείων στο έδαφος. Επιπλέον, το PanoView μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία χαρτών εικονικής κατάστασης.

-Μη επανδρωμένο όχημα εδάφους πολλαπλών αποστολών (MM UGV): Σε συνδυασμό με τα στοιχεία πεζικού, τα μη επανδρωμένα συστήματα επιτρέπουν την ταχεία αναγνώριση και εμπλοκή. Το πολλαπλών αποστολών μη επανδρωμένο όχημα εδάφους της Rheinmetall έχει σπονδυλωτή σχεδίαση. Αυτό επιτρέπει την ενσωμάτωση διαφορετικών συλλογών αποστολής και μια ευρεία ποικιλία διαφορετικών επιχειρησιακών αποστολών: μπορεί να διαμορφωθεί ως όχημα μεταφοράς, όπως πλατφόρμα αισθητήρων για αναγνώριση και παρακολούθηση, για παράδειγμα, και ως ένας φορέας όπλων. Είναι εφικτές οι λειτουργίες με τηλεχειρισμό ή σε αυτόνομη κατάσταση.

-Συστήματα οχημάτων: Η Rheinmetall προσθέτει επίσης στο δίκτυο τα κύρια οπλικά συστήματα της ομάδας πεζικού, π.χ. Το όχημα μάχης “Puma” και το 8X8 τροχοφόρο θωρακισμένο όχημα “Boxer”, διαμορφωμένο για το ρόλο μάχης με τον διμελή πυργίσκο Lance.

Η Rheinmetall μπορεί επίσης να προσθέσει και άλλα στοιχεία στο δίκτυο και να προσφέρει ευέλικτες λύσεις προσαρμοσμένες στην αποστολή.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: