Η πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (“USAF”) εξέδωσε σύμβαση για τη νέα διατρητική κεφαλή που θα αντικαταστήσει τα τωρινά συστήματα “BLU-109/B” και “BLU-109C/B”.

Η ανάθεση της, την 27η Ιουνίου, θα οδηγήσει την εταιρεία “Superior Forge & Steel Corporation” να παραδώσει 300 (πιθανόν να αυξηθούν στις 3500) βελτιωμένες διατρητικές κεφαλές “BLU-137/B”. Με αξία $476,9 εκατομμύρια, η αορίστου-παράδοσης αορίστου-ποσότητας ανάθεση θα ισχύσει ως την 3η Μαΐου 2020.

Η “USAF” δήλωσε πρώτη φορά την πρόθεση της να αποκτήσει μια βελτιωμένη βόμβα καταστροφής οχυρών “bunker buster” σε ένα προσχέδιο αίτησης προτάσεων (“RfP”) που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2106. Το προσχέδιο “RfP” ουσιαστικά καλύπτει την προμήθεια έως και 15000 πολεμικών κεφαλών των 2000 λιβρών η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2021.

Ουδεμία τεχνική προδιαγραφή παραδόθηκε για την “BLU-137/B” είτε στο προσχέδιο “RfP” ή στην προειδοποίηση της σύμβαση, εκτός από την αναφορά ότι προορίζεται για την παροχή βελτιώσεων στην ικανότητα και επιβίωση των βομβών “BLU-109/B” και “BLU-109C/B”.

Όπως και με τον υφιστάμενο φορέα “BLU-109”, η “BLU-137/B” θα χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή οχυρωμένων στόχων, όπως τα ασφαλή οχυρά διοίκησης και ελέγχου και άλλες προστατευόμενες υποδομές.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: