Θήκες…

Γράφει ο Βασίλης Καραβίδας

…και συγκεκριμένα, θήκες γεμιστήρων. Πολύ φαιά ουσία έχει ξοδευτεί απο τον καθένα μας, στην προσπάθεια να βρούμε τον ιδανικό τρόπο μεταφοράς των γεμιστήρων μας. Μονές, τριπλές, universal, απο kydex, απο πλαστικό, με ρυθμιζόμενη σύσφιξη, με ή χωρίς καπάκι, με λάστιχα…

Μέχρι να μας δώσουν μια ταινία πυρομαχικών πολυβόλου, μιας και ο πολυβολητής θα γονατίσει με 2000 φυσίγγια και ανακαλύψουμε πόσο δύσκολο είναι να τη ”χώσουμε” σε μια θήκη kydex π.χ.

Γενικά είναι εντυπωσιακός ένας φόρτος κάποιου ανώνυμου ”operator” αλλά μην ξεχνάμε πως τα υλικά του είναι εστιασμένα σε συγκεκριμένες αποστολές που διαρκούν (εκτός απροόπτου) συγκεκριμένο χρόνο και φυσικά βάση του υπάρχοντος οπλισμού (προσωπικά θεωρώ απερισκεψία να διαθέτουμε ”χώρο” στον εξοπλισμό μας για θήκες γεμιστήρων πιστολιού ή την ίδια τη θήκη του πιστολιού, όταν δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μας χορηγήσουν πιστόλι).

Ο προσεκτικά προετοιμασμένος εξοπλισμός μας, ορισμένες φορές επηρεασμένος απο οτι βλέπουμε στο διαδίκτυο, δεν θα μας βοηθήσει όσο πιστεύουμε όταν τα πράγματα σκουρύνουν.

Η κατανόηση της αποστολής, των ικανοτήτων μας, η συνεχής εξάσκηση και ο λογικός εξοπλισμός, είναι σημαντικότερα απο μια αλλαγή γεμιστήρα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Κατά σειρά εμφανίσεως:

 Μ-1959 M56
 ITW Fast mag
Tasmanian Tiger VLM4
-Bulldog Equipment SCAR triple
-Esstac Kydex M4
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.