Θερινή Διαβίωση της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών στο ΚΕΑΠ, στη Ρεντίνα (φωτ)

Θερινή Διαβίωση ΣΥΔ. (ΓΕΑ)

Από την Τετάρτη 3 έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, οι Δόκιμοι του πρώτου και του δεύτερου έτους της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), πραγματοποίησαν άσκηση θερινής διαβίωσης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της διαβίωσης πραγματοποιήθηκαν πορεία με εξοπλισμό μάχης, αναρριχήσεις στον εκπαιδευτικό πύργο, ενώ παραδόθηκαν και θεωρητικά μαθήματα στρατιωτικής φύσης από προσωπικό του ΚΕΑΠ.

Θερινή Διαβίωση ΣΥΔ. (ΓΕΑ)
Θερινή Διαβίωση ΣΥΔ. (ΓΕΑ)
Θερινή Διαβίωση ΣΥΔ. (ΓΕΑ)
Θερινή Διαβίωση ΣΥΔ. (ΓΕΑ)
Θερινή Διαβίωση ΣΥΔ. (ΓΕΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

23 Απαντήσεις

 1. Ευγε,σ’αυτους που το τολμησαν(αν και δεν ειναι των ειδικων δυναμεων),αλλα και σ’αυτες!Καμια σχεση με τα αριστεροκρατουμενα πανεπιστημια,και τους “φοιτητες” γενιτσαρους,ανθελληνες(αντιρατσιστες κτλ),και καταστροφεις,της ελληνικης κοινωνιας.

    1. ποιοι δεν είναι των ειδικών δυνάμεων οι σπουδαστές των στρατιωτικών παραγωγικών σχολών που περνάνε υποχρεωτικά απο ρεντίνα?δεν κατάλαβα το σχόλιο?

    2. αν και δεν είναι, όλοι οι σπουδαστές παραγωγικών σχολών περνάνε υποχρεωτικά από ρεντίνα ενώ οι κληρωτοί στρατιώτες πλην ΔΕΑ ειδικών(σβεκ) δεν περνάνε κακώς κατ εμε αλλά παίρνουνε τν πράσινο για τα μάτια του κόσμου με πεν.άσε που πλεον και για να πάρεις τον μπλε περνας οχι πεν αλλά σπεν…..

     1. Δεν ξερω τι γινεται σημερα στα ΠΕΝ,αλλα πριν 20+ χρονια φιλε Κ.Μ. τα ΠΕΝ ητανε ”μαυρα”.Πολλα παιδακια σημερα θα ”κοβοντουσαν”.
      Παντως τα ΠΕΝ των ΕΔ δεν φανταζομαι να εχουν καμια σχεση με τα ΣΠΕΝ του ΠΖ…

     2. Φίλε exm38a1er ,έχω έναν θείο που μένει δίπλα απο το σπίτι του παππου μου, που υπηρετήσε στα λοκ το 49 ή 50 και πρόσθεσε τους μήνες της θητείας.Οταν γύρισα απο τη θήτεια μ σχετικα πρόσφατα το 12(δεα ειδικών δυναμεων) και καθίσαμε να πιούμε έναν καφέ ξέρεις στα χωριά πως είναι και του είπα μ λέει… κολέγιο γίνατε. σίγουρα η εκπαίδευση στις ειδικές δύνάμεις είναι η καλύτερη που προσφέρεται στους κληρωτούς και ειδικά στα αλεξίπτωτα όπου ήσουν εσύ συνεχίζει να είναι σε πολύ υψηλά επιπεδα αλλά απο οτι καταλαβαίνω παλαιότερα ήταν μάλλον διαφορετικά .Εγω προσωπικά είδα πολλά παιδιά κληρωτούς που πιστεύω δεν ‘εκαναν όχι τόσο σωματικά άλλωστε το σώμα αν έχεις θέληση φτιάχνεται και δεν εννοώ γυμναστήρια και έτσι ,ξέρεις τρέξιμο περπατημα-πορείες λίγο μονόζυγο κτλ, άλλωστε οι καταδρομείς ή ελαφρύ πεζικό όπως αντιπαραβάλλεται στο εξωτερικό θέλει θέληση και αντοχή στις κακουχίες(έλλειψη τροφής εφοδίων όχι πρωτεινες χαχα, αγάπη για τον συμπολεμιστη και όχι χλεύη αν κάνει λιγότερες κάμψεις κ.α).δεν είχαν μερικοί κατασταλαγμένη άποψη γιατι ήρθαν (πχ μόρια φιγούρα κ.α)και αυτό είχε επίπτωση στο ηθικό θεωρώ.Ασε και μερικοί που ήταν ντεμεκ κομάντα και μιλούσαν για βύσμά.η εμπειρία μ είναι σχετικά μικρή 14 μήνες αλλά όταν υπηρέτησες εσύ μπορεί να ήταν αν όχι καλύτερα σίγουρα αλλιώς τα πράγματα.Τώρα για τα πεν τι να σου πω αυτά που είδα εγώ σαν πεν, στη σεαπ τα κάναμε κάθε βδομάδα.Στη ΣΜΥ δε όπως μου είπαν οι λοχίες που κάναμε παρέα μερικές φορές είχαν πεν κάθε μέρα….για τα σπεν μην τα υποτιμάς, ανάλογα το διοικητή πάντα έχουν να δώσουν πολλά μερικές φορές…μόνο στο στίβο μάχης σφίγγουν απελπιστικά. στα άλλα μοιαζουν με τα πεν σε πολλά εκτος απο το γεγονός ξέρεις οτι δεν είναι εθελοντές με οτι αυτό συνεπάγεται. .συνήθως δν εξαιρούνται απο σκοπετα και δεν έχει πολλή σωματική άσκηση, μερικές φορές καθόλου, σε αυτό διαφέρουν απο πεν και καταδρομείς αλλά πυρ και κίνηση βολές κ.α ανάλογα όπως προείπα με διοίκηση έχει και στάζουν μερικές φορές και αν υπευθυνος είναι και κανένας υπλ/χος με ήθικό…..γίνονται και αυτά πεν να μη σου πω αλλά πιο light……….και εννοείται χωρίς την πειθαρχεία των ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

 2. Κάποτε,κάποιος πεφωτισμένος,για να προωθήσει την αφεντιά του..έριξε μια φαεινή ιδέα όπως η παραπάνω..έκτοτε,καθιερώθηκε και η κατασπατάληση πόρων (πρωτίστως ανθρωπίνων) πάει σύννεφο (μαζί με τη μαλακ@α βεβαίως βεβαίως)!

  1. Αν το εμβαθύνουμε σε συνδυασμό με τον “ηττημένο” τρόπο σκέψης που έχει υιοθετήσει σχεδόν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, η λύση θα είναι μία: Να κλειστούμε στο σπίτι μας, να κατεβάσουμε τα ρολά και να περιμένουμε μέσα στο σκοτάδι να έρθει το τέλος μας.

    1. Στο να ασχοληθούμε πως κρατά το όπλο, φορά την εξάρτυση ή φόρμα ο κάθε εικονιζόμενος στις ασκήσεις.
     Υπάρχουν πολλές παράμετροι που δεν μπορούν να υπολογιστούν, ίσως να ήταν λάθος η δημοσίευση της φωτογραφίας.

      1. Κοίτα, για εμένα η ΣΥΔ, θα έπρεπε εδω και καιρό να εχει ενσωματωθεί με τις ΣΤΥΑ και ΣΙΡ, να συνεχίσουν την παροχή σπουδών στο ειδικό αντικείμενο τους υπο μια ενιαία διοίκηση.
       Αυτα.

  1. για τους διοικητικούς δεν θα ήταν καλύτερο αντι να χάνονται στελέχη απο σμυ που είναι μάχημα να παίρνουν με διαγωνισμο εποπ διοικητικούς με πτυχίο π.χ πληροφορικής.φιλολογίας μαθηματικό κ.α. ..?

   1. Δεν γνωρίζω τα διαδικαστικά των ΕΔ, αλλά ο εξορθολογισμός μπορεί πολύ εύκολα να γίνει δικοπο μαχαίρι, γιαυτό σε οποιαδήποτε προσπαθεια εξοικονόμησης, χρημάτων ειτε προσωπικού, απαιτείται προσοχή, σύνεση και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός.

   2. οι περισσοτεροι υποψηφιοι εχουν επαρκη γνωση πληροφορικης απο μονοι τους,η θητεια δεν εχει καταργηθει ,δυνατον να αξιοποιηθουν τετοια ατομα.

    1. σίγουρα η θητεία υπάρχει αλλά για να υπηρετείς σε μονάδες ως μάχιμος (όσο είναι δυνατόν) οπλίτης και όχι να κάνεις διοικητική εργασία γραφείου.Το να θεωρείς τον κληρωτό οπλίτη ως το παιδί για όλες τις δουλείες, από υδραυλικό που θα διορθώσει τις τουαλέτες και μάλιστα τζάμπα αφού κάνει τη θητεία του μέχρι τον γιωτά κομπιουτεράκια που θα κάνει φορμάτ τους υπολογιστές την ώρα που οι συνάδελφοι του ή ασκούνται ή φιδιάζουν ή κάνουν τους αγγαριομάχους είναι έκφυλη λογική. Οσο για τη γνώση δεν είπα οτι τα στελέχη είναι ανεπαρκή αλλά οτι χαραμίζουν τις πολεμικές δεξιότητες που η ΣΜΥ τους ακόνισε σε καθιστική γραφική δουλειά ενώ θα μπορούσαν να γίνουν εξαίρετοι ομαδάρχες….Αλλωστε όπως έχει λεχθεί και συμφωνώ η ΣΜΥ βγάζει ήρωες..αλλά οι ήρωες είναι στα πεδία όχι στα γραφεία όπου κάλλιστα έχουν ΄θεση αργόσχολοι/ες εποπ που δεν έχουν νιώσει ποτέ το κλίμα και την παράδοση μιας παραγωγικής σχολής με άσσους και δυάρια όπως η ΣΜΥ….

 3. Σωστη η αποφαση για εκπαιδευση των στελεχων,καθε στελεχος πρεπει να εχει την βασικη εμπειρια για οποιες πιθανες του δραστηριοτητες μελλοντικα.Βασικως καθε στελεχος πρεπει να εχει “‘πολεμικη δεξιοτητα”,πολλες φορες σε δυσκολες καταστασεις δημιουργουντο τμηματα απο μαγειρες ,γραφεις ,ημιονηγους οι οποιοι ανταποκριθηκαν σε καθηκοντα μαχης,ειτε ηταν στην Μικρα Ασια ειτε στην Γραμμη Μεταξα.Οι αμερικανοι διατηρουν την βασικη τους μαχητικη ικανοτητα ειτε ειναι γραφεας ,ειτε μαγειρας η νοσοκομος.Το 1976 ειμαστε σε διασπορα με την 211 ΕΜΑ στο τριγωνο του Καραγατς,ο μαγειρας ειχε Μ-1 με τελαμωνα και 2 χειροβομβιδες,ηταν τυφεκιοφορος-μαγεορος,αν θα απεκοπτετο στην εχθρικη ενδοχωρα τι θα εκανε;Με το κουζινομαχαιρο;Θεωρητικα αλλα και ουσιαστικα οι σπουδαστες της ΣΥΔ ,συμπεριλαμβανομενων και των θηλεων δυνατον να επιζητησουν την ενταξη τους στην 31 Μοιρα Ειδικων Επιχειρησεων.Καποιος προιδεασμος και βασικες δεξιοτητες πρεπει να προυπαρχουν

 4. Φιλε Κ.Μ. στο 1:13,
  να δω νυχτερινο εγερτηριο με βεγγαλικα,αβολιδωτα,και κλωτσοπατιναδα ερποντας στα ΣΠΕΝ και ας πεθανω….
  Ειχα ενα γειτονα πριν 30 χρονια στου Ζωγραφου το ΚΥΡΙΟ Βασιλη Γιαννακοπουλο που υπηρετησε στα ΛΟΚ το 47-49 και ηταν αυτος που με εκανε Λοκατζη(χωρις πολιτικες προεκτασεις).
  Εχει συγχωρεθει πλεον…
  Μαλλον υπηρετησε μαζι με τον θειο σου….μικρος ο κοσμος..

  1. οχι από τα σπεν βγάλε αυτά, βγάλε και το ψυχολογικο κομμάτι των καταδρομών ……..και τι μένει…….αυτά τα λίγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.