Ενα νέο "μάτι" για τα γερμανικά Leopard 2

Το άρμα μάχης Leopard 2 είναι εξοπλισμένο με ένα επίγειο σύστημα πλοήγησης, το οποίο αποτελείται από ένα Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης (GPS) και ένα αδρανειακό σύστημα πλοήγησης. (Πηγή: army-technology)

Τα άρματα μάχης Leopard 2 του γερμανικού στρατού πρόκειται να εξοπλιστούν με νέο θερμικό περισκόπιο Αρχηγού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Casidian Optronics την 22α Ιανουαρίου, ο γερμανικός στρατός υπέγραψε σύμβαση αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ, για την προμήθεια θερμικών περισκοπίων Attica για το πανοραματικό περισκόπιο Αρχηγού (Peri) των αρμάτων μάχης Leopard 2.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή θερμικής απεικόνισης Attica θα ενισχύσει σημαντικά την δυνατότητα του αρχηγού άρματος να προσβάλει στόχους. Μαζί με το περισκόπιο Peri-R17 -επίσης της Cassidian Optronics – ο αρχηγός έχει την δυνατότητα να προμηθεύσει τον πυροβολητή με στόχους υψηλής επικινδυνότητας ημέρα και νύχτα, μέχρι τότε έχει την δυνατότητα να ανιχνεύσει στόχους χωρίς καθυστέρηση. Ώς αποτέλεσμα, η ανίχνευση στόχων μπορεί να γίνει ξεχωριστά από την εμπλοκή τους, επιτρέποντας ταχύτερες αντιδράσεις.

Το σύστημα Attica έχει ήδη επιλεγεί από τον γερμανικό Στρατό για το τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) του πεζικού Puma, και η επιλογή του για το Leopard 2 έχει υλικοτεχνικά οφέλη και μειωμένο κόστος χρήσης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρείας: A new “eye” for the Leopard

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.