Θωρακισμένο πυροσβεστικό όχημα 8×8 SISU

Θωρακισμένο πυροσβεστικό όχημα SISU 8×8 (Φωτογραφία: asdnews)

Η SISU Defence παρουσίασε το νέο θωρακισμένο πυροσβεστικό όχημα 8×8 SISU για επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών και διάσωσης. Η ιδέα για το σχεδιασμό ενός θωρακισμένου πυροσβεστικού οχήματος ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, τώρα το τριάντα τόνων πυροσβεστικό όχημα υποβάλλεται σε δοκιμές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να έχουν ολοκληρωθεί με την μαζική παραγωγή του οχήματος από το 2013 και μετά.

Συμφωνά με την SISU, το όχημα φέρει μία πυροσβεστική δεξαμενή δέκα τόνων, τύπου κοντέινερ, η οποία μπορεί να αποσυνδεθεί γρήγορα από το οχτατροχο όχημα. Εκτός από την δυνατότητα της πλήρους αποσύνδεσης, οι βασικές ιδιότητες του νέου πυροσβεστικού οχήματος περιλαμβάνουν σύστημα τηλεχειρισμού για το “κανόνι” εκτόξευσης του πυροσβεστικού υλικού, και υψηλό επίπεδο προστασίας του πληρώματος.

Μία βιντεοκάμερα, και μία θερμική κάμερα που βρίσκονται στην οροφή της καμπίνας του οχήματος μεταδίδουν εικόνες στην οθόνη του πίνακα ελέγχου που βρίσκεται μέσα στη καμπίνα, έτσι ώστε το “κανόνι” νερού να μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως από το εσωτερικό της καμπίνας.

Η SISU λέει πως η καμπίνα του πυροσβεστικού οχήματος 8×8 SISU έχει ΧΒΡΠ προστασία, παρέχοντας προστασία από τα δυνητικά επικίνδυνα αέρια εντός της καμπίνας κατά την διάρκεια της πυρόσβεσης. Το όχημα διαθέτει επίσης προστασία από νάρκες και βολές ελαφρών όπλων. Η αντιναρκική και αντιβαλλιστική προστασία του οχήματος πληροί τα κριτήρια του προτύπου συμφωνίας τυποποίησης (STANAG) 4569, καθώς οι σχετικές ιδιότητες του οχήματος έχουν δοκιμαστεί με πραγματικές συνθήκες κατάσβεσης πυρκαγιών σε συνεργασία με τις Φιλανδικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.