Ιάπωνες πιλότοι εκπαιδεύονται στην Ιταλία

Νέοι πιλότοι μαχητικών αεροπλάνων από την Ιαπωνία πραγματοποιούν εκπαίδευση στην Ιταλία καθώς η σχολή πιλότων της μεσογειακής χώρας διευρύνει τις δραστηριότητες της.

Με μια συμφωνία που υπογράφθηκε μεταξύ των Αρχηγών Αεροπορίας Ιταλίας και Ιαπωνίας, οι Ιάπωνες πιλότοι θα εκτελέσουν εκπαίδευση προχωρημένου χειριστή Phase 4 στην Ιταλία, καθώς οι Ιάπωνες εκπαιδευτές ίσως να αφιχθούν σε μετέπειτα χρόνο για να εργαστούν μαζί με τους Ιταλούς ομολόγους τους.

Το επόμενο έτος, οι εκπαιδευόμενοι της Phase 4 που επι του παρόντος εκπαιδεύονται στην αεροπορική βάση Γκαλατίνα στην νότια Ιταλία, θα μεταφερθούν σε νέες ειδικές εγκατάστασης στην αεροπορική βάση Ντεσιμομάνου στην νήσο Σαρδηνία.

Οι Ιάπωνες πιλότοι θα ενωθούν με την εκπαίδευση των Γερμανών πιλότων που πρόκειται να φτάσουν μετα από συμφωνία που συνήφθη με την γερμανική Αεροπορία τον Σεπτέμβριο, καθώς οι καταρινοι πιλότοι εκτελούν ήδη την εκπαίδευση Phase 4 στην Ιταλία.

Ο Αρχηγός της ιταλικής Αεροπορίας Πτέραρχος Αλμπέρτο Ρόσο δήλωσε οι Ιταλοί και οι Ιάπωνες πιλότοι έχουν πολλά κοινά αφού και οι δύο Αεροπορίες χρησιμοποιούν το F-35 και το κηροζινοφόρο KC-767.

Αξιωματικοί της ιταλικής Αεροπορίας δήλωσαν ότι στοχεύουν στο διπλασιασμό του αριθμού των πιλότων που αποφοιτούν από την εκπαίδευση Phase 4 από τους 40 στους 80 ανα έτος μετα την μετακίνηση στην Ντεσιμομάνου χάρις στο διευρυμένο εναέριο χώρο της Σαρδηνίας.

Καθώς οι πιλότοι της Phase 4 μετακινούνται στην Γκαλατίνα, οι πιλότοι των Phase 2, 3 και 4 θα παραμείνουν για να επωφεληθούν του ελευθέρου χώρου καθώς θα μεταβαίνουν στο νέο αεροσκάφος M345, που κατασκευάζεται από τη Leonardo, από το MB339.

Στην Σαρδηνία, οι εκπαιδευόμενοι θα πετάξουν με 22 εκπαιδευτικά αεριωθούμενα Leonardo T346A , καθώς επίσης χρησιμοποιούν τους εξομοιωτές πλήρους αποστολής αλλά και σταθμούς τμηματικών αποστολών (Part Task Trainer).

 

Πηγή: defensenews.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.