Ιαπωνία: Το μαχητικό F-X «Godzilla» παίρνει σάρκα και οστά

Ιαπωνικό υπουργείο άμυνας: Το Mitsubishi F-X είναι ένα στελθ μαχητικό έκτης γενιάς που εξελίσσεται για την Ιαπωνία και είναι το πρώτο εγχωρίας κατασκευής στελθ αεροσκάφος της Ιαπωνίας Ιαπωνικό υπουργείο άμυνας: Το Mitsubishi F-X είναι ένα στελθ μαχητικό έκτης γενιάς που εξελίσσεται για την Ιαπωνία και είναι το πρώτο εγχωρίας κατασκευής στελθ αεροσκάφος της Ιαπωνίας

Προηγμένο μαχητικό αεροπλάνο που θα συνδυάζει την άτρακτο του F-22 και τους αισθητήρες και ηλεκτρονικά του F-35.

Ο Godzilla έρχεται.

Όχι, δεν αστειευόμαστε. Ο Godzilla πράγματι έρχεται στην Ιαπωνία.

Όμως δεν είναι το ίδιο κινηματογραφικό τέρας που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε για το πόσο ωραία καταστρέφει τρένα, αυτοκίνητα και κτήρια.

Στην πραγματικότητα, είναι το ψευδώνυμο του εγχωρίου μαχητικού αεροπλάνου έκτης γενιάς Mitsubishi F-X που εξελίσσεται στην Ιαπωνία με εκτιμώμενή αξία περίπου 5 τρισεκατομμύρια γιέν (σχεδόν 48 δισεκατομμύρια δολάρια).

Στην περίπτωση της Ιαπωνίας, όλα έχουν να κάνουν με το να συνεχίζεις και να παραμένεις ισχυρός σε μια πολλή δύσκολη γειτονιά, δηλαδή Ρωσία και Κίνα οι οποίες ήδη διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας αεροπορικά μέσα, όπως μετέδωσε το Interesting Engineering.

Παρότι μια τεχνολογικά εξελιγμένη και καινοτόμα χώρα, η Ιαπωνία δεν έχει ξεκινήσει την εγχωρία κατασκευή ενός νέου μαχητικού αεροπλάνου για περίπου 40 χρόνια. Για αυτόν τον λόγο, η χώρα ενδιαφέρεται πάρα πολύ να εισάγει τεχνική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) και το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ).

Σύμφωνα με δημοσίευση του Nikkei «από τον Νοέμβριο 2020, το υπουργείο άμυνας είχε περιορίσει τους δυνητικούς υποψήφιους στις Lockheed και Boeing από τις ΗΠΑ και την βρετανική BAE Systems. Αξιολογήθηκαν σε τρείς τομείς – τις δυνατότητες ενσωμάτωσης συστημάτων όπως ραντάρ και πύραυλους, στις υψηλές αγωνιστικές και στελθ ικανότητες και την αποδοτική ανάπτυξη τεχνολογιών».

Το διεθνές πρόγραμμα έρευνας και εξέλιξης (R&D) θα παρέχει στο μαχητικό κάποιες συναρπαστικές επιλογές διαλειτουργικότητας με τους συμμάχους.

Θεωρητικά, το νέο μαχητικό αεροπλάνο θα μπορεί να διαμοιραστεί στοιχεία μαζί με τα φιλικά αεροπλάνα των ΗΠΑ, όπως τα F-22 και F-35, απλουστεύοντας τις κοινές πολεμικές επιχειρήσεις.
Καθώς, μέχρι σήμερα, δεν είμαστε σίγουροι πως ακριβώς θα δείχνει, κάποιοι επεσήμαναν το γεγονός ότι πιθανόν να είναι παρόμοιο, αλλά μεγαλύτερο από το F-22, κερδίζοντας το ανεπίσημο όνομα «Godzilla».

Αυτά που είναι γνωστά είναι ότι το F-X θα διαθέτει επιφάνειες που θα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες. Για να διατηρηθεί το χαμηλό ίχνος ραδιοανίχνευσης, ο χώρος θα είναι περιορισμένος εντός της ατράκτου, όποτε τα συμβατικά υδραυλικά συστήματα θα χρησιμοποιηθούν με φειδώ, ίσως και καθόλου.

USAF | Αμερικανικό F-22

Οι εξελιγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν δυνατότητες ελέγχου ανεπάνδρωτου αεροσκάφους, οθόνη επι κάσκας τύπου εικονικής πραγματικότητας (VR), ραντάρ που θα μπορεί να λειτουργήσει ως όπλο μικροκυμάτων και να κάψει τους εχθρικούς πυραύλους και ελικοειδείς εισαγωγές αέρα ώστε να μειωθεί περαιτέρω η ισοδύναμη επιφάνεια ραντάρ (RCS) και το θερμικό του ίχνος.

Πιθανόν το F-X θα περιλαμβάνει, επίσης, θερμικά περιβλήματα και ενσωματωμένη συνεκτική δομή που πιθανόν θα είναι κατασκευασμένη από συνθετικά υλικά.

Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί το συνολικό βάρος του αεροπλάνου παρέχοντας στο F-X αρκετά μεγάλη επιχειρησιακή ακτίνα και θα παρέχει στην Αεροπορική Δύναμη Αυτοπροστασίας της Ιαπωνίας (JASDF) την τόσο αναγκαία ευελιξία με τις αεροπορικές βάσεις από όπου θα επιχειρεί το F-X.

Όσον αφορά την πρόωση, μια από τις κύριες εταιρείες που συμμετέχει στο έργο, η εταιρεία IHI, δοκιμάζει από το 2018 νέους στροβιλοκινητήρες, τους στροβιλοκινητήρες διπλής ροής χαμηλού λόγου παρακάμψεως XF9-1.

Αυτός ο κινητήρας διαθέτει κάποια ενδιαφέροντα «εξωτικά» υλικά που θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το βάρος του χαμηλά ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η αντοχή του κινητήρα στην θερμότητα έως τους 1800 βαθμούς κελσίου (ºC).

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τη δυνατότητα άντλησης ώσης περίπου 16,5 τόνων με τους μετακαυστήρες (AB).

Οι Ιάπωνες σχεδιαστές επίσης «παίζουν» με τα ακροφύσια μεταβαλλόμενης κατεύθυνσης ώσης για τον κινητήρα XF9-1 ο οποίος, αν πέτυχει, μπορεί να προσφέρει στο F-X εξαιρετικές ικανότητες ελιγμού.

Σύμφωνα με αναφορές, τα κινεζικά μαχητικά J-10 και J-20 διαθέτουν επίσης την συγκεκριμένη ικανότητα.

Τα άλλα μέλη της ομάδας έργου, Toshiba και Fujitsu, θα ηγούνται της εξέλιξης του συστήματος ραντάρ AESA νιτριδίου του γαλλίου του F-X.

Αυτό θα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί ως ένα αμυντικό σύστημα μικροκυμάτων για την εν πτήσει αντιμετώπιση των επερχόμενων πυραύλων.

Το δικινητήριο μαχητικό ίσως να είναι εξοπλισμένο με το σύστημα «Integrated Fire Control for Fighters – (IFCF)» που ίσως να επιτρέψει στα ιαπωνικά (και πιθανόν αμερικανικά) μαχητικά να συγχωνεύσουν τις δυνατότητες των αισθητήρων και πυραύλων.

Προφανώς, το F-X θα μπορεί επίσης να ελέγχει μέχρι τρία ανεπάνδρωτα αεροσκάφη τύπου «loyal wingmen», ή ανεπάνδρωτα αεροσκάφη υποστήριξης μάχης.

Πιθανόν η Lockheed Martin να παρέχει τεχνολογική υποστήριξη στην Mitsubishi για την εξέλιξη της ατράκτου του F-X και να συνεισφέρει στην ενσωμάτωση συστημάτων. Το αεροπλάνο για να είναι πραγματικά στελθ, το σχέδιο της ατράκτου και τα χρησιμοποιούμενα υλικά απορρόφησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, είναι ζωτικής σημασίας.

Το νέο αεροπλάνο πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ως ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων, ικανό να προσβάλει στόχους στην στεριά και την θάλασσα, όπως επίσης, φυσικά, και στο αέρα. Πέρα από την δικτυωμένη λειτουργία, θα διαθέτει το στελθ για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις ακόμη και αν δεχθεί παρεμβολές ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Πιθανόν να διαθέτει χωρητικότητα για τουλάχιστον έξι όπλα αποθηκευμένα στο εσωτερικό του, στα οποία, ενδεικτικώς περιλαμβάνονται, άλλα χωρίς περιορισμό σε αυτά, πύραυλοι αέρος-αέρος, πύραυλοι αέρος-εδάφους και αντιπλοϊκοί πύραυλοι.

Ο Ιάπωνας υπουργός άμυνας Τάρο Κόνο δήλωσε στους δημοσιογράφους το F-X πρέπει να μεταφέρει περισσότερους αέρος-αέρος πυραύλους από αυτούς που μπορεί να μεταφέρει στελθ αεροπλάνο F-35.

Ιαπωνικό υπουργείο άμυνας: Το Mitsubishi F-X είναι ένα στελθ μαχητικό έκτης γενιάς που εξελίσσεται για την Ιαπωνία και είναι το πρώτο εγχωρίας κατασκευής στελθ αεροσκάφος της Ιαπωνίας

«Θα δώσουμε έμφαση στις δικτυωμένες λειτουργίες και απαιτούμε υψηλές στελθ επιδόσεις», δήλωσε ο Κόνο. «Θα μεταφέρει περισσότερους πυραύλους από το F-35».
Για αρχή, η Ιαπωνία ευελπιστεί να κατασκευάσει περίπου 90 μαχητικά, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα τίμια, αλλά πλέον παλιά αεροπλάνα F-2.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ιαπωνικού υπουργείου άμυνας δήλωσε στο Jane’s ότι το Υπ. Αμ. και η JASDF «αναγνωρίζουν την σημασία της βαθιά κατανόησης» όσο αφορά την ψηφιακή μηχανική και εργάζονται στην ενσωμάτωση αυτών των δυνατοτήτων με στόχο να μπορούν να «αποκτήσουν αποτελεσματικά και να χρησιμοποιούν ανώτερο εξοπλισμό».

Ιδεωδώς, η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει ένα προηγμένο, στελθ μαχητικό αεροπλάνο πολλαπλών ρόλων που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία και των δύο κόσμων – την άτρακτο του F-22 με τους αισθητήρες και τα ηλεκτρονικά του F-35. Αυτό φαίνεται να είναι μια εντυπωσιακή πρόκληση.

Και καθώς αυτό ίσως να είναι μια δαπανηρή προσπάθεια – το Australian Strategic Policy Institute το συνδέει με το εξωφρενικό ποσό των $170 εκατ ανά μονάδα – η ιαπωνική αιτιολόγηση της δαπάνης είναι πως επιθυμεί να έχει τον πλήρη έλεγχο της διαμόρφωσης, τα επόμενα μαχητικά των ΗΠΑ πιθανόν να μην είναι διαθέσιμα για εξαγωγή και η Ιαπωνία χρειάζεται μια σχεδίαση που ίσως να μην ταιριάζει σε άλλες χώρες.

Ίσως ακόμη πιο φιλόδοξα είναι τα σχέδια της Ιαπωνίας να διαθέτει ένα λειτουργικό πρωτότυπο μέχρι το 2024, με πρώτη πτήση το 2028. Το F-X προσδοκάται ότι θα βρίσκεται στην μαζική παραγωγή μέχρι το 2031, και τελικά θα εισέλθει σε υπηρεσία με χρονικό όριο το 2035.

Πηγή: Asia Times

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.