Η Mitsubishi Heavy Industries σχεδιάζει να εξαγάγει έναν υψηλής απόδοσης αισθητήρα στις ΗΠΑ, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα Patriot Advanced Capability-2 (PAC-2) που θα πουληθεί στο Κατάρ. (capitalfm.co.ke)

Η Ιαπωνία προκειται να εγκρίνει την πρώτη εξαγωγή όπλων ως συνέπεια χαλάρωσης των αυτό επιβαλλόμενων κυρώσεων, καθώς το Τόκιο μελετά την ενδυνάμωση της στρατιωτικής και οικονομικής παρουσίας του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Nikkei Bussines την Κυριακή 6 Ιουλίου, η βιομηχανία Mitsubishi Heavy Industries σχεδιάζει να εξαγάγει ένα υψηλής απόδοσης αισθητήρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot Advanced Capability-2 (PAC-2, το οποίο προορίζεται προς εξαγωγή στο Κατάρ.

Η απόφαση του Τόκιο, που πιθανόν να ανακοινωθεί επισήμως στα τέλη του μήνα, προκύπτει μετά την τροποποίηση του Απριλίου στον παραδοσιακό αυστηρό έλεγχο στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου γίνει επανεξαγωγή των προϊόντων σε χώρες εμπλεγμένες σε πολεμικές συγκρούσεις.

Η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Σίνζοου Άμπε χαλαρώνει τους κανόνες ώστε να διευκολύνει τις εξαγωγές στρατιωτικών προϊόντων, με μία κίνηση που έχει ως σκοπό να επιτρέψει τη συμμετοχή της Ιαπωνίας στα διεθνή συνεργατικά προγράμματα εξέλιξης με σκοπό την ανάπτυξη όπλων και τη διεύρυνση της αμυντικής βιομηχανίας.

Η Ιαπωνία συμπέρανε πως η σχεδιαζόμενη πώληση του πυραύλου των ΗΠΑ στο Κατάρ, δεν προκειται να κλιμακώσει κάποια πολεμική σύγκρουση, έγραψε ο Nikkei.
Η Mitsubishi Heavy Industries παράγει τον αισθητήρα των PAC-2 για τις Ιαπωνικές Ένοπλες Δυνάμεις με αδειοδότηση από την Raytheon.
Ωστόσο η αμερικάνικη εταιρεία έχει περιορίσει την παραγωγή εξαρτημάτων PAC-2, καθώς έχει επικεντρωθεί στο νέας γενιάς σύστημα αναχαίτισης PAC-3.

Σύμφωνα με το Nikkei, ο αισθητήρας είναι ένα κρίσιμο εξάρτημα του υπερύθρου ερευνητή, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην άκρη του πυραύλου και λειτουργεί για τον εντοπισμό και την αναγνώριση εισερχόμενων απειλών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: