Ιαπωνία: H ισχυρότερη ακτίνα λέιζερ στον κόσμο

Όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν συνεχόμενα πειράματα και επιβεβαίωσαν ότι επετεύχθη ρεκόρ. Στόχος πλέον είναι η αύξηση στα 10 petawatt. (SHUTTERSTOCK/naftemporiki.gr)

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οσάκα υποστηρίζουν ότι εξέπεμψαν την ισχυρότερη ακτίνα λέιζερ στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ασάχι Σιμπούν».

Όπως αναφέρεται, αν και η ενέργεια της ίδιας της ακτίνας επαρκούσε μόλις για τη λειτουργία ενός φούρνου μικροκυμάτων για περίπου δύο δευτερόλεπτα, η ομάδα των ερευνητών ήταν σε θέση να επιτύχει τεράστιες επιδόσεις συγκεντρώνοντας την ενέργεια αυτή στο ένα pico-second – δηλαδή το ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ομάδα, η οποία υπάγεται στο Ινστιτούτο Μηχανολογίας Λέιζερ του πανεπιστημίου, εξέπεμψε ακτίνα της τάξης των 2 petawatt, μέσω της χρήσης του La.

To LFEX έχει μήκος περίπου 100 μέτρων, περιλαμβανομένου του εξοπλισμού παρατήρησης. Κατά τη διάρκεια του πειράματος συγκεντρώθηκε ενέργεια πάνω σε ειδικό γυαλί, μέσω της χρήσης συσκευών οι οποίες ήταν επί της ουσίας λάμπες οι οποίες παρέπεμπαν σε συμβατικούς κατά τα άλλα σωλήνες φθορισμού, μεγιστοποιώντας την ισχύ της ακτίνας.

Όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν συνεχόμενα πειράματα και επιβεβαίωσαν ότι επετεύχθη ρεκόρ. Στόχος πλέον είναι η αύξηση στα 10 petawatt.

naftemporiki.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.