Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας – Β’ μέρος

©Ca2 witter/Flickr

[toggler title=”Βασίλης Καραβίδας” ]Ο Βασίλης Καραβίδας είναι ένας απο τους διαχειριστές της ομάδας “ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ! ΑΡΜ! – powered by ΠΡΟΕΛΑΣΗ” στο Facebook – https://www.facebook.com/groups/1614967065413835/[/toggler]

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ον Ιούλιο του 2015, η αμυντική βιομηχανία της Ιαπωνίας, ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός συνόλου που θα εφοδιάζει το στρατιώτη του μέλλοντος. Σαφώς επηρεασμένοι απο αντίστοιχες Δυτικές προσπάθειες (Felin, Land Warrior, Idz), έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων αλλά και πιο απλών υλικών, όπως νέα αντιβαλλιστικά γιλέκα.

Το σύστημα φέρει την ονομασία ACES (Advanced Combat Infantry Equipment System).

Ξεκινώντας απο τον φορητό οπλισμό (είχαμε παρουσιάσει πριν καιρό τις βελτιώσεις του Ιαπωνικού τυφεκίου Howa Type-89), βλέπουμε την υιοθέτηση ενός νέου συνόλου πλαστικών απαρτίων, όπως χειροφύλακα και κοντάκιο, που μοιάζουν σατανικά με κομμάτια που θα κατασκεύαζε η Magpul.

Σαν βάση της όλης σχεδίασης, έχει χρησιμοποιηθεί το τυφέκιο ACR της Remington.

Δύο νέα σχέδια αντιβαλιστικών γιλέκων σχεδιάστηκαν, πιθανότατα το ένα ως plate carrier και το δεύτερο υπόδειγμα ως slick γιλέκο με μαλακή θωράκιση, γα χρήση αναλόγως των συνθηκών.

Εντύπωση προκαλεί η ευμεγέθης δίοπτρα που βλέπουμε στις φωτογραφίες, για την οποία, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί δεδομένα, εκτιμάται πως εκτός απο νυχτερινή παρατήρηση, θα επιτρέπει και την καταύγαση του στόχου με λέιζερ, για την καθοδήγηση πυρών υποστήριξης.

Αλλά ας αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν….

Στην περίπτωση που δεν το είδατε, εδώ μπορείτε να διαβάσετε το Α’ Μέρος του αφιερώματος για τις Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.