Ινδία: Επίκειται η παραλαβή των τριών πρώτων ελικοπτέρων LCH

@singhshwetabh71/Twitter | Ινδικό ελικόπτερο LCH

Με την ολοκλήρωση των δοκιμών αποδοχής του ελικοπτέρου Light Combat Helicopter (LCH), η ινδική βιομηχανία Hindustan Aeronautics Limited (HAL) είναι έτοιμη να παραδώσει την πρώτη παρτίδα τριών ελικόπτερων LCH στην ινδική Αεροπορία (IAF). Τα ελικόπτερα αυτά είναι μέρος των 15 ελικοπτέρων περιορισμένης μαζικής παραγωγής (LSP) που εγκρίθηκαν για τον ινδικό Στρατό και Αεροπορία. Σύντομα, τα ίδια θα πραγματοποιήσουν στις δοκιμές αποδοχής και την εκπαίδευση των πρώτων χειριστών. Σχετικά με τα υπόλοιπα LSP ελικόπτερα, φέτος η HAL κατασκευάζει τέσσερα LCH για τον Στρατό και δύο για την Αεροπορία της Ινδίας. Τα υπόλοιπα έξι LCH θα κατασκευαστούν το επόμενο έτος.

Η ινδική Αεροπορία γνωστοποίησε την απαίτηση για 65 LCH και ο ινδικός Στράτος για 114 ελικόπτερα. Από τα 15 LSP ελικόπτερα, τα 10 προορίζονται για την IAF και τα 5 για τον Στρατό. Η ινδική Αεροπορία Στρατού χρησιμοποιεί μικρότερα ελικόπτερα γενικής χρήσης αλλά δε διαθέτει επιθετικά ελικόπτερα στον στόλο της και κάποια στιγμή προώθησε την απόκτηση των δικών της επιθετικών ελικοπτέρων. Ο στόλος των επιθετικών ελικοπτέρων ανήκει στην ινδική Αεροπορία τα οποία παρέχουν εγγύς αεροπορική υποστήριξη στον ινδικό Στρατό.

Το HAL LCH είναι ένα ινδικό επιθετικό ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την Hindustan Aeronautics Limited (HAL). Η οροφή πτήσης του είναι η μεγαλύτερη μεταξύ όλων των επιθετικών ελικόπτερων. Το LCH παραγγέλθηκε από την ινδική Αεροπορία και τον Στρατό. Το LCH βασίζεται εκτενώς πάνω σε ένα προγενέστερο ελικόπτερο που εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε από την HAL, το Dhruv, χρησιμοποιώντας, το συγκεκριμένο ελικόπτερο, ως σημείο αναφοράς, έχει επιτευχθεί σημαντική μείωση στο κόστος του προγράμματος.

Την 29η Μαρτίου 2010, το πρώτο πρωτότυπο LCH εκτέλεσε την παρθενική του πτήση. Διενεργήθηκε ένα εκτενές πρόγραμμα δοκιμών που περιελάβανε συνολικά τέσσερα πρωτότυπα. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το LCH κέρδισε τη διάκριση ως το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο Σιατσέν, έχοντας προσγειωθεί επανειλημμένα σε αρκετά ελικοδρόμια σε μεγάλο υψόμετρο, με κάποια να βρίσκονται μεταξύ 4145 και 4815 μέτρων. Στο μέσο του 2016, το LCH ολοκλήρωσε τις δοκιμές επιδόσεων. Την 26η Αυγούστου 2017, ξεκίνησε επισήμως η περιορισμένη παραγωγή του LCH.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.