Ο πρόεδρος του ινδικού Οργανισμού Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO), S Christopher, δήλωσε την 23η Οκτωβρίου 2017 ότι οι απαραίτητες τροποποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην εξελιγμένη έκδοση του εγχώριας κατασκευής κύριο άρμα μάχης (ΜΒΤ) Arjun Mark II καθ’ υπόδειξη του στρατού της Ινδίας.

Ο πρόεδρος του DRDO εξέφρασε την πεποίθηση οτι το MBT Arjun Mark II θα γίνει αποδεκτό από τον στρατό.

Ο ινδικός στρατός ζήτησε για 93 βελτιώσεις στο άρμα οι οποίες περιλαμβάνουν την ικανότητα να εκτοξεύσει τον αντιαρματικό πύραυλο LAHAT, τη συλλογή προστασίας λέιζερ και τη βελτιωμένη θωράκιση για το όχημα.

Το Arjun Mk II ειναι η τελευταία γενιά του MBT που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) της Ινδίας. Το Arjun Mk II αποκαλύφτηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Ημέρα στο Νέο Δελχί την 26 Ιανουαρίου 2014.

Ο κύριος οπλισμός του MBT Arjun Mk II αποτελείται από ένα ραβδωτό πυροβόλο των 120 χιλιοστών εξοπλισμένο με θερμο-απαγωγικό περίβλημα, εκκενωτή αερίων, και σύστημα σύγκλησης στομίου κάννης (MRS). Το πυροβόλο μπορεί να βάλλει το πλήρες φάσμα των πυρομαχικών F-SAPDS (Σταθεροποιημένο με Πτερύγια Διατρητικό Βλήμα Αποσπώμενου Κελύφους), HESH (Υψηλής Εκρηκτικότητας Συνθλιβόμενης Κεφαλής), PCB, TB και τον ισραηλινό Αντιαρματικό Πύραυλο Καθοδήγησης Λέιζερ (LAHAT). Ο Αντιαρματικός Πύραυλος Καθοδήγησης Λέιζερ ή LAHAT, ειναι ένας εξελιγμένος πύραυλος που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από το τμήμα αρμάτων μάχης της Ισραηλινής Αεροπορικής Βιομηχανίας (IAI).

Η συνολική διαρρύθμιση του άρματος Arjun Mk II ειναι παρόμοια με τα υπόλοιπα άρματα μάχης, με το διαμέρισμα του οδηγού στο μπροστινό μέρος, των τριμελή πύργο στο κέντρο και τον κινητήρα και την μετάδοση στο πίσω μέρος. Το εμπρόσθιο τμήμα του σκάφους και του πύργου ειναι εξοπλισμένα με ενα σύστημα ενσωματωμένης εκρηκτικής αντιδραστικής θωράκισης (ERA). Η περιμετρική προστασία έχει ενισχυθεί με την βελτιωμένη θωράκιση KANCHAN, η αρθρωτή συνθετική θωράκιση που αναπτύχθηκε από την Ινδία. Έχει περιγραφεί οτι κατασκευάζεται απο στρώση συνθετικών πλακών ανάμεσα από τη θωράκιση ομογενοποιημένων ελασμάτων (RHA). Αυτή η θωράκιση μπορεί να εμποδίσει τα βλήματα APDS και HEAT και πιστεύεται οτι αντέχει τα APFSDS.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: