Ινδία: Οι ελεύθεροι σκοπευτές θα αντικαταστήσουν το Dragunov με ιταλικά και αμερικανικά τυφέκια

©dragunov.net |Οι Ινδοί ελεύθεροι σκοπευτές θα αντικαταστήσουν τα παλιά Ak-57 Dragunov με ιταλικά Messers Beretta .338 Lapua Magnum Scorpio TGT και αμερικανικά M95 MS Barrett.

Το θέμα είχε εμφανιστεί κάποιες φορές από τον Απρίλιο 2018: Ο ινδικός Στρατός τελικά θα παραλάβει 5719 τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή (αντί των 6500 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) από Αμερικανούς και Ιταλούς κατασκευαστές για να αντικαταστήσει τα παλιά σοβιετικής εποχής τυφέκια Dragunov SVD που αποκτήθηκαν τη δεκαετία του 1990, όπως μετέδωσε η εφημερίδα The Financial Express και αναδημοσίευσε το Swarajiya.

Ο Αρχηγός του Στρατού, Στρατηγός Μπιπίν Ραγατ, κατά την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι από αυτόν τον μήνα η Βόρεια Διοίκηση σύντομα θα εξοπλιστεί με νέα τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή. “Την 20η Ιανουαρίου τα νέα τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή θα έρθουν για τη Βόρεια Διοίκηση.” Ο ινδικός Στρατός προμηθεύεται τυφέκια από διαφόρους προμηθευτές συμπεριλαμβανομένων του ιταλικού Messers Beretta .338 Lapua Magnum Scorpio TGT και του αμερικανικού τυφεκίου ελεύθερου σκοπευτή διαμετρήματος .50 M95 MS Barrett. Έρχονται στο πλαίσιο της κατηγορίας Buy Global. Τα πυρομαχικά αυτών των όπλων αρχικά θα αποκτηθούν από το εξωτερικό, εν συνεχεία θα παραχθούν στην Ινδία.

Το υπουργείο άμυνας, με μια συμφωνία αξίας $150 εκατομμυρίων, κάλεσε για προτάσεις απο διεθνείς κατασκευαστές τον περασμένο Δεκέμβριο για το αίτημα προσφορών (RfP) του για 5719 τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή των 8,8mm 10,3 εκατομμύρια φυσίγγια για τον ινδικό Στρατό και την ινδική Πολεμική Αεροπορία.

Ο ινδικός Στρατός απέκτησε το ρωσικό τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή Ak-57 Dragunov που χρησιμοποιούσε το φυσίγγια 7,62Χ54-MMR στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ωστόσο, τα τυφέκια (βεληνεκές 800 μέτρων) δεν ήταν εξοπλισμένα με σύγχρονες διόπτρες και σκοπευτικά συστήματα, ούτε μονόκυαλο. Πέντε εκατομμύρια φυσίγγια ,338 Lapua Magnum θα κατασκευαστούν από την ινδική κρατική εταιρεία Ordnance Factory Board (OFB) κατόπιν έγκρισης και κατασκευαστές του ιδιωτικού τομέα μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.