Την περασμένη Πέμπτη γνωστοποιήθηκε ότι το ινδικό υπουργείο άμυνας παρήγγειλε 118 άρματα μάχης Arjun Mk-1A. Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα άρματα, θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο Heavy Vehicles Factory (HVF) στο Αβάντι της Τσενάϊ, στην ινδική ομόσπονδη πολιτεία Ταμίλ Ναντού.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη παραγγελία των τελευταίων ετών συνολικής αξίας άνω του $1 δισεκατομμυρίου.

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη προμήθεια αυτών των αρμάτων είχε εμφανιστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου αυτού του έτους. Η πληροφορία μεταδόθηκε κατά την παράδοση αρμάτων, που είχαν κατασκευαστεί νωρίτερα, στον Στρατό της Ινδίας. Στην τελετή παραλαβής παρευρέθηκε ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της χώρας, όπως και πριν, στην δημιουργία της νέας διαμόρφωσης συμμετείχε ο Οργανισμός Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO). Σε αυτήν την έκδοση έχουν προστεθεί 72 νέες λειτουργίες, οι οποίες επηρέασαν σημαντικά όλα τα χαρακτηριστικά του: Αυξήθηκε η ισχύς πυρός, η κινητικότητα και η προστασία του.

Ως αποτέλεσμα, τώρα το Arjun Mk-1A, σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της χώρας, δεν είναι κατώτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα σύγχρονα άρματα μάχης σε όλον τον κόσμο.

Η εν λόγω παραγγελία παραγωγής αρμάτων μάχης θα προσελκύσει περισσότερους από 200 τοπικούς προμηθευτές και θα απασχολήσει περισσότερους από 8000 εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή, το ινδικό άρμα μάχης, παρ’ όλα τα πλεονεκτήματα του, έχει επικριθεί για το υπερβολικό βάρος των 68000 κιλών, το οποίο περιορίζει σημαντικά την επιχειρησιακή χρήση του.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: