Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποδέσμευσε το ινδικό υπουργείο άμυνας την Παρασκευή 6η Αυγούστου 2021, οι τρόπιδες του πρώτου πολεμικού πλοίου του έργου «Σκάφος Αβαθών Υδάτων Ανθυποβρυχιακών Αποστολών» (ASWSWC) και του τρίτου πολεμικού πλοίου του έργου «Μεγάλο Ερευνητικό Πλοίο» (SLV) για το ινδικό Ναυτικό τοποθετήθηκαν εικονικά από τον Ναύαρχο Σατίς Ναμντέο Γκορμάντε, Αρχηγό Ναυτικού Επιτελείου Ινδίας.

Τα πλοία κατασκευάζονται από την ναυπηγική εταιρεία Garden Reach Shipbuilders & Engineers (GRSE) στο πλαίσιο του προγράμματος εγχωρίας ναυπήγησης πλοίων για την κατασκευή έξι ASWSWC και τεσσάρων SLV για το ινδικό Ναυτικό. Τα πλοία κατασκευάζονται υπό το μοναδικό μοντέλο συνεργασίας δημοσίου ιδιωτικού τομέα από την GRSE και την L&T Shipyard στο Κατουπάλι. Η τοποθέτηση τρόπιδας είναι μια κορυφαία δραστηριότητα στην ναυπηγική διαδικασία και ενδεικνύει την ένωση διαφόρων μπλόκ για την κατασκευή του πλοίου.

Ο Αρχηγός δήλωσε ότι το ASW σκάφος αβαθών υδάτων, που θα διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρες και όπλα, θα ενισχύσει τις ικανότητες ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων του Ναυτικού. Τα πλοία SLV με δυνατότητες παράκτιων έρευνών μεγάλης κλίμακας, υδρογραφικών ερευνών μεγάλου βάθους και καθορισμού των διαδρομών/δρομολογίων ναυσιπλοΐας θα εξοπλιστεί επίσης με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

Τα σκάφη αβαθών υδάτων ανθυποβρυχιακών αποστολών σχεδιάστηκαν να έχουν εκτόπισμα 750 τόνων, ταχύτητα 25 κόμβων και πλήρωμα 57 μελών και να είναι ικανά να εκτελούν μεγάλης κλίμακάς ανθυποβρυχιακές επιτηρήσεις σε αβαθή ύδατα, συνδυασμένες ASW επιχειρήσεις και Submarine Adapter Units (SAU)  μαζί με αεροσκάφη. Επιπλέον, τα πλοία θα διαθέτουν τη δυνατότητα να απαγορεύουν/καταστρέφουν υποβρύχιους στόχους σε αβαθή ύδατα. Τα σκάφη μπορούν επίσης να αναπτυχθούν σε αποστολές έρευνας και διάσωσης ημέρα και νύχτα σε παράκτιες περιοχές. Στον δευτερεύοντα ρόλο τους, τα σκάφη, θα μπορούν να εκδιώχνουν αεροσκάφη και να ρίχνουν νάρκες στο βυθό της θάλασσας.

Τα σκάφη είναι εξοπλισμένα με προηγμένης τεχνολογίας ενσωματωμένα συστήματα διαχείρισης πλατφόρμας όπως την προωστήρια μηχανή, την βοηθητική μηχανή, την μηχανή παραγωγής και διανομής ισχύος και την μηχανή ελέγχου βλαβών, κ.α.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: