Ινδοί διασκεδάζουν έλκοντας T-90S Bhishma με τα χέρια τους (βίντεο)

Όταν οι τεθωρακισμένοι μιλάνε για περισυλλογή αρμάτων μάχης συνήθως εννοούν την χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής όπως το αμερικανικό M-88, τα ρωσικά BREM-1 και T-16, το βρετανικό CRARRV, τα γερμανικά Standard και Buffel όπως και διάφορα άλλα ειδικά οχήματα.

Επίσης, πολύ συχνά, για την περισυλλογή χρησιμοποιούνται τα ίδια τα άρματα. Μερικές φορές, όταν απαιτείται η “διάσωση” ενός -πολλών τόνων- οχήματος, που έχει βουλιάξει βαθιά, από την “αιχμαλωσία” της λάσπης, αρκετά άρματα έλκουν μαζί το «αιχμάλωτο» άρμα. Κάποιες φορές όμως, τα μέτρα αυτά δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικά.

Στην Ινδία, σε ένα από τα Συντάγματα που εδρεύει στην πολιτεία Παντζάμπ, σε μια συνάντηση της στρατιωτικής μονάδας, αποφάσισαν να εξασκηθούν στην περισυλλογή ενός άρματος T-90S. Για αυτόν τον λόγο, σχοινιά δέθηκαν στα μπροστινά άγκιστρα της μετωπικής θωράκισης, τα οποία πήρανε στα χέρια τους αρκετές δεκάδες άνδρες με στρατιωτική και πολιτική περιβολή.

Βίντεο: Ινδοί έλκουν άρμα μάχης T-90S Bhishma

Κρίνοντας από το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο You Tube, σχεδόν κατάφεραν να κινήσουν το T-90, ως αποτέλεσμα το άρμα διένυσε μια εντυπωσιακή απόσταση. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το βάρος του άρματος ξεπερνάει τους 46 τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί, συχνά το άρμα μάχης Bhishma επιλέγεται πολύ συχνά για να επιδειχθεί η στρατιωτική ισχύς των ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι, πέρυσι, στην 11η διεθνή έκθεση χερσαίων και ναυτικών αμυντικών εξοπλισμών Defexpo 2020, το T-90S εκτέλεσε επίδειξη των δυνατότητων του.

Το άρμα μάχης εμφανίστηκε να εκτελεί επιτυχημένες διελεύσεις αρκετών εμποδίων και επίσης εκτέλεσε το συνηθισμένο «ρωσικό», πολλών μέτρων, άλμα, ξεπερνώντας στην κινητικότητα και την ευελιξία το ινδικής κατασκευής Arjun Mk1A.

Βίντεο: Επίδειξη δυνατότητων του T-90S Bhishma στην Defexpo 2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.