Κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουρκικής έκθεσης αμυντικού υλικού IDEF 2013, Τουρκία και Ινδονησία συμφωνήσαν να αναπτύξουν από κοινού ένα μεσαίου τύπου τεθωρακισμένο όχημα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ιδιωτική εταιρεία κατασκευής θωρακισμένων οχημάτων με έδρα στην Αγκυρα, η FNSS αμυντικά συστήματα, θα εργαζόταν παράλληλα με την κρατική αμυντική βιομηχανία της Ινδονησίας PT Pindad. Την 16η Απριλίου 2015, η PT Pindad ανακοίνωσε τα σχέδια της για την παρουσίαση των δύο πρωτότυπων εντός του 2015.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας Ινδονησία μελών του κοινοβουλίου στην PT Pindad (Persero) σχετικά με τη συνεργασία της βιομηχανίας με την Τουρκία για το τεθωρακισμένο όχημα, ο Στρατηγός Supiadin Aries Saputra εκπροσωπώντας την ομάδα του είπε: «Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε για να συλλεχθούν πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη της αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Pindad και την Τουρκία, καθώς και να εκδηλώσουμε την άμεση υποστήριξη του υπουργείου Άμυνας και του Αρχηγείου των Ενόπλων Δυνάμεων στην εφαρμογή της συνεργασίας».

Ο Διευθυντής της PT Pindad (Persero) Silmy Karim, σε απάντηση σχετικά με το θέμα, είπε ότι το κοινό πρόγραμμα ανάμεσα στην Ινδονησία και την Τουρκία σχετικά με το νέο τεθωρακισμένο όχημα έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, εν τούτοις οι αναλυτικές ικανότητες της Pindad συνεχίζονται κανονικά. «Η συνεργασία αυτή έχει ξεκινήσει πριν από πολύ καιρό από την Κυβέρνηση, συγκεκριμένα η υπογραφή έχει τεθεί από το 2013. Η Pindad είναι έτοιμη για την φάση παραγωγής και δοκιμής. Αν και, υπάρχουν κάποιες τεχνολογίες που ακόμη χρειάζονται την βοήθεια από συνεργάτες όπως ο πύργος και το σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ), το σύστημα πλοήγησης, και το σύστημα αυτοπροστασίας. Θέλουμε να κατασκευάσουμε ένα μεσαίο τεθωρακισμένο άρμα με τελειότητα στην κινητικότητα, την ισχύ πυρός και θωράκιση,» είπε.

Το πρόγραμμα το τουρκο-ινδονησιακού τεθωρακισμένου οχήματος.

Το χρονοδιάγραμμα για την πρόοδο του προγράμματος έχει κατατεθεί. Αν όλα πάνε καλά, το 2015, μια πρωτότυπη μονάδα θα κατασκευαστεί στην Ινδονησία και μία στην Τουρκία. Η επικοινωνία είναι συνεχόμενη και πυρετώδης ανάμεσα στο υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας και το τουρκικό υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας (SSM). «Για την πρόοδο του B2B, κάποιοι εργαζόμενοι της Pindad έχουν αποσταλεί να μάθουν την τεχνική χύτευσης του θωρακισμένου αλουμινίου το οποίο χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη του τεθωρακισμένου οχήματος,» είπε ο Διευθυντής της Pindad.

Παραδέχθηκε επίσης ότι νιώθει αισιόδοξος πως στο μέλλον το έργο θα προχωρήσει καλά. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι το πρόγραμμα του μεσαίου άρματος θα προχωρήσει καλά επειδή η βιομηχανική τεχνολογική ικανότητα της Ινδονησίας και Τουρκίας είναι αρκετά καλή,» είπε.

Απόδοση απο το aseanmildef.com για την Προέλαση

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: