Ινδονησία: Ο Στρατός κατήργησε τον έλεγχο παρθενίας

Φωτογραφία αρχείου

Ο Στρατός της Ινδονησίας κατήργησε τον έλεγχο παρθενίας των «δυο δαχτύλων» για τις γυναίκες που κατατάσσονται στις τάξεις του μετά τον χαρακτηρισμό του ως «εξευτελιστικό, μεροληπτικό και τραυματικό».

Ο Στρατηγός Άντικα Περκάσα, Αρχηγός του ινδονησιακού Στρατού, δήλωσε, την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, στους δημοσιογράφους ότι η αμφιλεγόμενη εξέταση έχει πλέον καταργηθεί.

«Παλιότερα ελέγχαμε λεπτομερώς την κοιλιακή χώρα, τα γεννητικά όργανα εξετάζοντας το αιδοίο, τον τράχηλο της μήτρας και την λεκάνη. Τώρα καταργήσαμε αυτές τις εξετάσεις, ειδικά όσον αφορά, τον υμένα, αν έχει διαρρηχθεί ή την έκταση της διάρρηξης του», δήλωσε.

Ισχυρίστηκε ότι τώρα οι υγειονομικές εξετάσεις των νεοσυλλέκτων γυναικών θα εστιάζουν σε θέματα υγείας όπως η αχρωματοψία, η καρδιά και η σπονδυλική στήλη.

«Ο σκοπός των νεών εξετάσεων επικεντρώνεται περισσότερο στο να διασφαλιστεί ότι οι νεοσύλλεκτες θα έχουν άριστη υγεία και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας που θα προκαλέσει τον θάνατο τους», πρόσθεσε.

Η απόφαση χαιρετίστηκε από τις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διαμαρτύρονταν εντόνως ώστε να καταργηθούν οι εξετάσεις ελέγχου παρθενίας.

Το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRW, που έχει έδρα στην Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με αυτήν την εξέταση το 2014, 2015 και το 2017 με τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν αυτές τις πρακτικές ως προσβλητικές, αντιεπιστημονικές και μεροληπτικές.

Ο Αντρές Χαρσόνο, ερευνητής του HRW Ινδονησίας δήλωσε ότι η απόφαση «ήταν σωστή» χαρακτηρίζοντας τις εξετάσεις «εξευτελιστικές, μειωτικές και τραυματικές».

Καθώς ο Αντι Γετριγάνι, Προέδρος της Εθνικής Επιτροπής κατά της Κακοποίησης των Γυναικών» (Κόμνας Περεμπουάν) δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters «Ποτέ δεν υπήρξε η ανάγκη για αυτές τις εξετάσεις».

Ο έλεγχος παρθενίας, ο οποίος επεκτάθηκε και στις αρραβωνιαστικιές των στρατιωτικών, γίνεται με την εισαγωγή δύο δακτύλων μέσα στο αιδοίο ώστε από την κατάσταση του υμένα να εξακριβωθεί αν υπήρξε σεξουαλική επαφή.

Πηγή: Newsweek.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.