Ινδονησία: Σύντομα, σε μαζική παραγωγή το όχημα πυρών υποστήριξης “Tiger”

©FNSS | Το ινδονησιακό μεσαίο όχημα πυρών υποστήριξης “Tiger” πλησιάζει στην φάση μαζικής παραγωγής.

Το ινδονησιακό μεσαίο όχημα πυρών υποστήριξης “Tiger” (“Kaplan”) ειναι ένα κοινό πρόγραμμα της ινδονησιακής εταιρείας “PT Pindad” και της τουρκικής εταιρείας “FNSS”. To δεύτερο πρωτότυπο θα πραγματοποιήσει σειρά ελέγχων με σκοπό να αποκτήσει πιστοποίηση τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της “PT Pindad”, Αβραάμ Μος, το βήμα των ελέγχων θα είναι η πόρτα που ανοίγει πριν την μαζική παραγωγή του οχήματος. “Εχοντας αποδειχθεί επιτυχημένο κατά τις δοκιμές, κατευθυνόμαστε στην παραγωγή”, δήλωσε την 29η Απριλίου. Οι παραγγελίες του μεσαίου οχήματος πυρών υποστήριξης ειναι ήδη αρκετές: Ο στρατός της Ινδονησίας (“TNI”), μέσω του υπουργού άμυνας, θα παραγγείλει εκατό μονάδες. Έχουν επίσης επιδείξει ενδιαφέρον και άλλες χώρες στην περιοχή της ενώσεως χωρών νοτιοανατολικής Ασίας (“ASEAN”).

Σειρά δόκιμων πραγματοποιούνται πάνω στο δεύτερο μεσαίο όχημα πυρών υποστήριξης συμπεριλαμβανομένων των στατικών δοκιμών, μηχανικών ελέγχων, και δοκιμαστικών βολών για να ελεγχτεί η αξιοπιστία του οπλισμού του, ενός πυροβόλου των 105 χιλιοστών. Το πυροβόλο έχει σύστημα αυτόματης γέμισης βλημάτων με δώδεκα (12) βλήματα να είναι σε θέση αμεσης χρήσης εντός του πύργους και είκοσι έξι (26) επιπρόσθετα μέσα στο σκάφος. Το όχημα μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως εβδομήντα χιλιόμετρα την ώρα. Επανδρώνεται από τρία μέλη πληρώματος (οδηγό, αρχηγό και πυροβολητή).

Επιπρόσθετα στο πυροβόλο, το τριάντα δύο (32) τόνων όχημα ειναι επίσης εξοπλισμένα με συσκευές τελευταίας τεχνολογίας όσον αφορά το σύστημα “χαντερ-κίλερ” (“Hunter-Killer”), παθητική προστασία, σύστημα διαχείρισης μάχης προστασία επιπέδου 5.

Απόδοση/Μετάφραση από το “Armyrecognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.