Ισπανία: Αναβαθμίζονται οι εξομοιωτές των Leopard 2A4

©Ejército de Tierra | Φωτογραφία αρχείου: Ισπανικό Leopard 2A4

H Cohemo είναι μια από τις εταιρείας που είναι υπεύθυνες για την αναβάθμιση των εξομοιωτών οδήγησης και πύργου των ισπανικών αρμάτων μάχης Leopard 2A4 τα οποία υπηρετούν στα Συντάγματα Ιππικού που έχουν έδρα στην Θεούτα και την Μελίγια. Το έργο θα υλοποιηθεί με την ημερομηνία παράδοσης να έχει καθοριστεί στο τέλος του 2021.

Ο εν λόγω διαγωνισμός προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών αλλά η σύμβαση ανατέθηκε στον συνεταιρισμό στον οποίον η Cohemo αποτελεί τμήμα του. Η Cohemo, με έδρα την Μαδρίτη, είναι μια ισπανική εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή, κατασκευή και συντήρηση του αμυντικού τομέα. Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στη συνεργασία με τον Στρατό.

Μαζί με μια άλλη εταιρεία, η Cohemo κέρδισε τον διαγωνισμό αξίας περίπου 600000 ευρώ, που προβλέπει εκσυγχρονισμένες αποστολές, υλικοτεχνική υποστήριξη και εκπαιδευτικά προγράμματα. Με την χρήση νέων συστημάτων, θα καταστεί εφικτή η εξομοίωση τόσο του οδηγού του Leopard 2A4 όσο και η εξομοίωση καταστάσεων που προβλέπονται από την χρήση των συστημάτων του πύργου. Μέσω ορισμένων αναβαθμίσεων όλα αυτά αναμένεται να είναι πλήρως συμβατά με το Leopard 2E.

Σήμερα, οι επίγειες δυνάμεις της Ισπανίας διαθέτουν 108 άρματα μάχης Leopard 2A4. Τα άρματα αυτά αποκτήθηκαν το 2006 μόλις για 17 εκατομμύρια ευρώ έπειτα από συμφωνία με την γερμανική κυβέρνηση.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το Armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.