Ισραήλ: Αγορά εφτά εκπαιδευτικών ελικοπτέρων AW-119Kx

Την προηγούμενη εβδομάδα (Πέμπτη), το ισραηλινό υπουργείο άμυνας υπέγραψε σύμβαση σχετικά με την προμήθεια εφτά εξελιγμένων εκπαιδευτικών ελικοπτέρων για την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Τα νέα ελικόπτερα προορίζονται να αντικαταστήσουν τα εκπαιδευτικά ελικόπτερα “Saifan” (Bell 206) που χρησιμοποιεί σήμερα η ισραηλινή Αεροπορική Ακαδημία, που αποκτήθηκαν το 1970.

Σύμφωνα με την σύμβαση, το ισραηλινό υπουργείο άμυνας θα αγοράσει εφτά ελικόπτερα AW-119Kx με μια συμφωνία που θα δει το ιταλικό υπουργείο άμυνας να αγοράζει ίσης αξίας ισραηλινό στρατιωτικό εξοπλισμό. Τα ελικόπτερα -που θα χρησιμοποιηθούν από την Αεροπορική Ακαδημία στην αεροπορική βάση Χατζερίμ- πρόκειται να αντικαταστήσουν σταδιακά τα σημερινά εκπαιδευτικά ελικόπτερα “Saifan” (Bell 206), τα οποία ειναι σε υπηρεσία από τη δεκαετία του 1970.

Το ελικόπτερο “Saifan” (Bell 206)

Τα ελικόπτερα που κατασκευάζονται απο την ιταλική εταιρεία “Leonardo”, χρησιμοποιούνται απο δωδεκάδες αστυνομικές και αμυντικές δυνάμεις σε όλον τον κόσμο. Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης το εκπαιδευτικό αεροσκάφος “Lavi” (M-346), που ενσωματώθηκε περίπου πριν από πέντε χρόνια από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του “Lavi” που συνήφθη το 2011, αγοράστηκαν τριάντα εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Ως αντάλλαγμα, οι ιταλοί αγόρασαν ίσης αξίας ισραηλινή αεροδιαστημική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων δορυφόρων και αεροσκαφών παρακολούθησης. Μέχρι σήμερα, το αεροσκάφος“Lavi” έχει πετάξει δεκάδες χιλιάδες ώρες και θεωρείται ως μια μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: iaf.org

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.