Ισραήλ: Ιλη Αναγνωρίσεως της 401ης ΤΘΤ ενέταξε το όχημα HMMWV στις επιχειρήσεις της

Ένα από τα Hummer της Ίλης Αναγνωρίσεων της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του Ισραήλ. (IDF/IHS Janes 360)

Μια Ίλη Αναγνωρίσεων των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) η οποία υποστηρίζει μια Ταξιαρχία αρμάτων μάχης Merkava Mk εχει υιοθετήσει τα τροχοφόρα οχήματα Hummer (HMMWV ) ως τον προτιμώμενο τρόπο μετάβασης στις εμπόλεμες περιοχές.

Η Ίλη Αναγνωρίσεων (ΙΛΑΝ) της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας πραγματοποίησε την μετάβαση κατά τους πρόσφατούς μήνες μετά την χρήση των οχημάτων οπλισμένα με πολυβόλα FN MAG για την μεταφορά των τραυματισμένων στρατιωτών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Protective Edge» στη Λωρίδα της Γάζα στα μέσα του 2014.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΙΛΑΝ, έκτοτε η χρήση των Hummer έχει επεκταθεί και έχουν δημιουργηθεί δύο επιχειρησιακές ομάδες για γρήγορους, κυρίως νυχτερινούς ελιγμούς μεγάλης ταχύτητας που παράγουν ελάχιστο θόρυβο και διατηρούν χαμηλό προφίλ.
Οι αξιωματικοί είπα ότι η ΙΛΑΝ δεν διέθετε παρόμοιο όχημα πριν την υιοθέτηση του Hummer και όταν βρισκότανε σε εμπόλεμες ζώνες μετακινούταν κυρίως με τα πόδια για να διατηρούν χαμηλό προφίλ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΙΛΑΝ Επίλαρχο Γιοαβ Αμίρ, οι εκπαιδευτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες επικεντρώθηκαν στην κίνηση βαθιά στον νότιο Λίβανο μπροστά από τις επιλαρχίες της Ταξιαρχίας.

Η αποστολή της ΙΛΑΝ, είπε ο Επίλαρχος Αμίρ, θα είναι η μετάδοση σε πραγματικό χρόνο πληροφοριών στις δυνάμεις που προωθούνται και να εξασφαλίζουν ότι τα κύρια δρομολόγια είναι άθικτα, ασφαλή και κατάλληλα για τα τεθωρακισμένα που ακολουθούν.

Πρόσθεσε ότι η χρήση των νέων οχημάτων θα επιτρέψει στην ΙΛΑΝ να προσεγγίζει γρήγορα τους εχθρικούς στόχος, συμπεριλαμβανόμενων των ανταρτικών δυνάμεων που ενεδρεύουν οπλισμένες με φορητούς εκτοξευτές πυραύλων, και να εντοπίζουν άμεσα απειλές στο πεδίο της μάχης, όπως αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED).

Η ΙΛΑΝ έχει την ικανότητα να αναλάβει άμεση δράση κατά αυτών των απειλών να συγκεντρώσει κρυφά περισσότερες πληροφορίες , αναλόγως πάντα με τις συνθήκες.

Ο Επίλαρχος Αμίρ περιγράφει το Hummer ως μία ευέλικτη και γρήγορη πλατφόρμα που μπορεί να κινηθεί σε δύσβατα εδάφη. Πρόσθεσε ότι οι οδηγοί της μονάδας του υποβάλλονται σε εκπαίδευση για οδήγηση σε δυσμενείς συνθήκες, χωρίς φώτα.

Παρά το γεγονός ότι τα Hummer μπορούν να πάνε σε μέρη που τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) δυσκολεύονται να φτάσουν, ο Επιλάρχος Αμιρ είπε επειδή το όχημα είναι χωρίς θωράκιση αυτό σημαίνει ότι οι IDF θα σταματήσουν να το στέλνουν στις επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον.

Ο Υπίλαρχος Ματάν Γκνταλιγιάχου, ο αξιωματικός εκπαίδευσης της ΙΛΑΝ, δήλωσε ότι η μηχανοποίηση της Ίλης Αναγνωρίσεων έχει οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στην μεθοδολογία της εκπαίδευσης. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας νέας ενότητας που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των οδηγών σε νυχτερινή οδήγησης και στο πώς να αποφύγουν σφάλματα στην πλοήγηση, τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν ολέθρια στην μάχη.

Απόδοση από το IHS Janes 360 για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.