Το εκπαιδευτικό σύστημα παρατηρούμενων βολών “εξομοιωτής κοινών πυρών πεδίου μάχης” (JOBSS) της Bagira Systems εισήλθε σε υπηρεσία με το Πυροβολικό του κέντρου εκπαίδευσης χερσαίων δυνάμεων των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (IDF). Η κατασκευάστρια εταιρεία είπε ότι ο εξομοιωτής JOBSS χρησιμοποιήθηκε σε μια εκπαιδευτική άσκηση μεγάλης κλίμακας όλων των όπλων ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς που συμμετείχαν στην εκπαίδευση κοινών πυρών εφαρμόζοντας το νέο δόγμα επιχειρησιακών διαδικασιών των IDF.

Ο JOBSS είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα για τις διαδικασίες αίτησης πυρών, παρατήρησης βολών, πληροφοριών και επιτήρησης. Η εταιρεία είπε ότι ο εξομοιωτής υποστηρίζει την εκπαίδευση δια μέσου όλων των σταδίων των κοινών αποστολών πυρών όλων των επιπέδων, από τους στρατιώτες ως στα κέντρα υποστήριξης πυρός επίπεδου ταξιαρχίας. Ειδική προσοχή δόθηκε στην εξαγωγή λεπτομερών και προηγμένων στοιχείων αποτελεσμάτων μετά την εκπαίδευση. Ο JOBSS παρέχει εκπαίδευση προς περάτωση του κύκλου αισθητήρα-πυροβολητή με όλες τις σχετικές πλατφόρμες: UAV, πυροβολικό, καθοδηγούμενους πυραύλους και εναέριες πλατφόρμες.

Το σύστημα λειτουργεί χάρη στην γεννήτρια σεναρίων CGF-X της Bagira που διαχειρίζεται πολυάριθμες δυνάμεις ελεγχόμενες από τον υπολογιστή. Αυτό επιτρέπει στον χρήση να εξομοιώνει το πεδίο μάχης όσο πιο αληθοφανές γίνεται στο πλαίσιο οποιουδήποτε επιλεγμένου σεναρίου.

Ο JOBSS μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να πραγματοποιεί ποικιλία αποστολών (συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης στην αίθουσα), τη δημιουργία περιπλοκών κοινών αποστολών πυρών με τη χρήση διαφορετικών οπλικών πλατφορμών. Οι διαθέσιμες εκδόσεις περιλαμβάνουν το Mini JOBSS και το JOBSS Mobile, με το τελευταίο να είναι τοποθετημένο σε όχημα για χρήση στο πεδίο.

Οι εκπαιδευτικές διαμορφώσεις του JOBSS περιλαμβάνουν:

Δημιουργία στρατηγείου: Πλήρους κλίμακα Κέντρο Υποστήριξης Πυρός Επιχειρησιακής Ομάδας και Ταξιαρχίας για την εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων στη Κοινή Αποστολή Πυρών.

Αίθουσα διδασκαλίας: Σχολείο βασικής εκπαίδευσης, όπου ο εκπαιδευτής παρέχει τις αποστολές και ακολουθεί η εκτέλεση τους από κάθε εκπαιδευόμενο ξεχωριστά.

Mini JOBSS: Ολοκληρωμένη εκπαίδευση συγκεντρωμένη σε μια θήκη μεταφοράς, επιτρέποντας τις εκπαιδευτικές συνεδρίες οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Το JOBBS Mobile: παρέχει εξατομικευμένη εκπαίδευση σε επιχειρησιακές περιοχές και στρατιωτικές βάσεις σε όλη την χώρα.

Επιπλέον, ο JOBSS μπορεί να διασυνδεθεί με το Σύστημα Εκπαίδευσης Πληρώματος Οβιδοβόλου (HCT) για τον πλήρη εκπαιδευτικό κύκλο πυρών υποστήριξης που περιλαμβάνει το κέντρο διεύθυνσης πυρός Μοίρας, το σταθμό διοίκησης και τα πυροβόλα της πυροβολαρχίας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: