Ισραήλ: Ξεκίνησαν οι δοκιμές του νέου 8Χ8 ΤΟΜΠ Eitan από το υπουργείο άμυνας

[dropcap size=small]Π[/dropcap]ρόσφατα το ισραηλινό υπουργείο άμυνας και οι Ισραηλινές Δυνάμεις Αυτοάμυνας (IDF) πραγματοποίησαν σειρά δοκιμών με το νέο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) το οποίο βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της εξέλιξης του. Οι δοκιμές διενεργήθηκαν στο βόρειο και νότιο Ισραήλ.

Το ισραηλινό υπουργείο άμυνας αποδέσμευσε την Κυριακή το οπτικοακουστικό υλικό από τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με το νέο 8X8 ΤΟΜΠ των IDF, το οποίο είναι στα προχωρημένα στάδια της εξέλιξης του.

Η Υπηρεσία Τεθωρακισμένων του υπουργείου Άμυνας διενήργησε τις δοκιμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών σε συνεργασία με τις IDF. Οι δοκιμές αφορούσαν την ικανότητα του ΤΟΜΠ να διαχειριστεί τα δύσβατα εδάφη. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στις βάσεις εκπαιδεύσεων στα Υψώματα Γκολάν και το νότιο Ισραήλ.

Το υπουργείο άμυνας δήλωσε ότι το ΤΟΜΠ, με την ονομασία Eitan, είναι ένα πολύ προηγμένο ΤΟΜΠ με διάφορες ικανότητες στο πεδίο της μάχης. Το Eitan θα είναι το πιο σύγχρονο και προστατευόμενο τροχοφόρο ΤΟΜΠ στον κόσμο. Τα ΤΟΜΠ Eitan θα έχουν σύστημα ενεργητικής προστασίας, παρόμοιο με το σύστημα προστασίας του ΤΟΜΠ Namer, και άλλα ειδικά αμυντικά συστήματα.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ΤΟΜΠ Eitan είναι ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν διαφορετικά και δύσβατα εδάφη των διαφόρων ζωνών μάχης και δρομολογίων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται ειδικό στρατιωτικό αρματοφορέα για να τα μεταφέρει.

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.