Ισραήλ: Παρουσίαση του νέου οχήματος “Yagu” στην “Expo Seguridad 2018”, στο Μεξικό

Ο ισραηλινός κατασκευαστής ειδικών θωρακισμένων οχημάτων “Plasan” αποκάλυψε στη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού “Expo Seguridad 2018” στο Μέξικο Σίτι το νέο ελαφρύ προστατευόμενο όχημα “Yagu”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της “Plasan”, το νέο όχημα έχει σχεδιαστεί για να συμπεριφέρεται ως ένα όχημα παντός εδάφους (“ATV”) άλλα προσφέρει στο πλήρωμα των τριών ατόμων ολόπλευρη προστασία 360º επιπέδου “B6+” (παρόμοιο με το επίπεδο 2 της συμφωνίας τυποποίησης “STANAG” 4569) αποτελεσματική εναντίον απειλών διαμετρημάτων 5.56X45, 7.62X39 και 7.62×51 χιλιοστών.

Με μπροστινά και πλευρικά παράθυρα και κάμερες σε όλες τις πλευρές του, ο προστατευόμενος θάλαμος του, παρέχει εξαιρετική επίγνωση κατάστασης, χρησιμοποιώντας τον υπερυψωμένο υπερ-ελαφρύ τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού, που περιλαμβάνει πολυβόλο των 5,56 ή 7,62 χιλ. και ηλεκτροοπτικούς αισθητήρες που χρησιμοποιούνται από το πλήρωμα μέσα από τον κλιματιζόμενο θωρακισμένο θαλαμίσκο.

Το όχημα μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ένα σύστημα εκτόξευσης “drone”, το οποίο μπορεί να πετάει για είκοσι εφτά λεπτά. Με χαρακτηριστικά αυτόματης παρακολούθησης στόχου το “drone” παρέχει στο πλήρωμα αυξημένη επίγνωση κατάστασης.

Το αερομεταφερόμενο “Yagu” ειναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των ειδικών επιχειρήσεων, τις συνοριακές περιπολίες, τις αστικές επιχειρήσεις όπως επίσης και τις ειδικές αποστολές στην καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος, όπου απαιτούνται ελαφριές και ευέλικτες πλατφόρμες. Σύμφωνα με την “Plasan”, το “Yagu” παρέχει υψηλό επίπεδο προστασία σε εξαιρετικά χαμηλό βάρος.

Όπως και τα αδελφά του οχήματα, το “Yagu” μπορεί να κινηθεί σε βραχώδες και λασπωμένο έδαφος, σε αμμόλοφους και σε δασικό περιβάλλον, να αναρριχηθεί σε δρόμους με μεγάλη κλίση. Στις αστικές περιοχές το μικρό μέγεθος του “Yagu” αποδεικνύεται βολικό, καθώς μπορεί να μετακινηθεί μέσα από στενά μονοπάτια (το πλάτος τους ειναι μόλις 162 εκατοστά), να διέλθει μπλοκαρισμένους ή κατεστραμμένους δρόμους από τα πεζοδρόμια ή τα σκαλοπάτια.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.