Ισραήλ: Παρουσιάστηκε η νέα στολή προστασίας GAL

Στη διεθνή έκθεση Ασφάλειας και Εγχώριας Προστασίας, Milipol 2021, στο Παρίσι, η ισραηλινή Israel Weapon Industries (IWI) παρουσίασε την -κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας- στολή προστασίας πολλαπλών χρήσεων GAL Versatile Protective Suit (VPS). Η στολή σχεδιάστηκε για την προστασία των δυνάμεων κατά τη διατήρηση της δημόσιας τάξης. Το ελαφρύ σύστημα προστασίας, που φοριέται, προσαρμόζεται σε όλα τα σενάρια.

Το VPS GAL απορροφάει τα τεράστια κινητικά τραύματα και μειώνει και εκτρέπει την μεταφορά ενός πλήγματος στο ανθρώπινο σώμα. Το GAL VPS, μια ολόπλευρη, επιχειρησιακή λύση επιπέδου 3, είναι ευπροσάρμοστο και φοριέται εύκολα. Περιλαμβάνει ένα γιλέκο και προστατευτικά μανικέτια χεριών και ποδιών με πλήρη προστασία τραυμάτων και ζυγίζει μόλις 4,4 κιλά στο W2 και 5,9 κιλά στο W4, καθιστώντας το την πιο ελαφριά προστατευτική στολή, ενώ η μοναδική σχεδίαση του επιτρέπει την χρήση του από μικρόσωμους μέχρι ογκώδεις χρήστες. Σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη, το σύστημα, στην βασική έκδοση, μπορεί να καλυφθεί με αποξεστικά ή με φλογοεπιβραδυντικά υλικά.

Μαζί με το εξαιρετικά ελαφρύ αλεξίσφαιρο και ανθεκτικό στα αιχμηρά όπλα γιλέκο και το ελαφρύ βαλλιστικό κράνος, το VPS GAL είναι η πιο σύγχρονη, στολή προστασία διαφορετικών χρήσεων που είναι διαθέσιμη σήμερα. Επιπλέον, μετά από διαδικασία αυστηρών δοκιμών και ελέγχους πρόσκρουσης, το σύστημα επέτυχε τα γερμανικά πρότυπα VPAM KDIW 2004 Cubic/ Wurfel.

«Τα προηγούμενα χρόνια, ήμασταν μάρτυρες της αυξανόμενης ανάγκης για ένα επαγγελματικό σύστημα προστασίας που θα αποτελούσε μια λύση για τις δυνάμεις ασφαλείας ενόψει των διαφόρων αποστολών και των ταχέως μεταβαλλόμενων καταστάσεων», δήλωσε ο Ρόνεν Χαμουντότ, αντιπρόεδρος προώθησης και πωλήσεων στον όμιλο SK. «Εξελίξαμε ένα πακέτο που προσφέρει διαφορετικά επίπεδα προστασίας και αντιμετωπίζει οποιοδήποτε σενάριο, όπως κρυφές αποστολές, αποστολές έρευνας και σύλληψης, διάλυσης διαδηλωτών κι άλλων».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.