Ο γενικός διευθυντής του Ισραηλινού υπουργείου Άμυνας στρατηγός ε.α. Ουντι Αδάμ, έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Παράγωγης και Προμηθειών (DOPP) να προμηθευτεί εκατοντάδες επιπρόσθετα συστήματα ενεργητικής προστασίας (APS) Trophy, που κατασκευάζονται από την Rafael.

Η ποσότητα υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια σεκελς. Η νέα παραγγελία θα διασφαλίσει ότι κάθε νέο άρμα μάχης Merkana 4 και τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Namer θα εξοπλιστεί με το σύστημα Trophy, παρέχοντας σημαντική επιπρόσθετη προστασία για κάθε άρμα μάχης και ΤΟΜΠ.

Τους τελευταίους μήνες, το Πρόγραμμα Διαχείρισης Αρμάτων του υπουργείου Άμυνας, μαζί με τις Χερσαίες Δυνάμεις των Ισραηλινών Δυνάμεων Αυτοάμυνας (IDF), διενήργησαν σειρά επιτυχημένων δοκιμών με ένα ΤΟΜΠ Namer εξοπλισμένο με το σύστημα Trophy. Η ολοκλήρωση των δοκιμών και της διαδικασίας ενσωμάτωσης επέτρεψαν την προμήθεια και παραγωγή εκατοντάδων επιπρόσθετων συστημάτων Trophy.

Το Trophy, ο νικητής του Ισραηλινού βραβείου ασφαλείας, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα συστήματα ενεργητικής προστασίας του είδους του σε όλον τον κόσμο, και είναι το μοναδικό επιχειρησιακό, δοκιμασμένο σε μάχη APS. Κατά την επιχείρηση “Protective Edge” το 2014, το Trophy αναχαίτισε αρκετές επιθέσεις αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς προς τα άρματα και ΤΟΜΠ των IDF.

Το Trophy είναι ένα σύστημα επίγνωσης τακτικής κατάστασης και σύστημα ενεργητικής προστασίας hard-kill που λειτουργεί σε τρία κύρια επίπεδα: Εντοπισμός απειλής και παρακολούθηση απειλής όπου ακολουθεί ενεργοποίηση των hard-kill αντιμέτρων (Πολλαπλά Εκρηκτικά Διεισδυτικού Σχήματος – MEFP) και εξουδετέρωση της απειλής.

Πηγή: armyrecognition.com

Αρέσει σε %d bloggers: