Ισραήλ: Προμήθεια τεσσάρων πλοίων OPV από την Γερμανία

Το Περιπολικό Πλοίο Ανοιχτή Θαλάσσης που σχεδιάζεται από την TKMS βασίζεται στο MEKO 80, μια μικρότερη έκδοση της κορβέτα κλάσης MEKO 100. (Defence-Update.Com)

O ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την Τρίτη πως η χώρα του συνήψε την πολύ-αναμενόμενη συμφωνία για την προμήθεια περιπολικών πλοίων ανοικτής θαλάσσης από τη Γερμανία.
«Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως πριν από τρεις ημέρες, προσθέσαμε ένα σημαντικό στολίσκο στην αμυντική δύναμη μας. Παραγγείλαμε τέσσερα νέα πλοία Sa’ar από την Γερμανία,» δήλωσε ο Νετανιάχου, χρησιμοποιώντας την εβραϊκή λέξη για τα περιπολικά.
Μιλώντας σε τελετή της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, την 25η Δεκεμβρίου, ο Νετανιάχου, εγκωμίασε την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τη ανακοίνωση της διμερούς συνεργασίας στην πρόσφατη συμφωνία των τεσσάρων περιπολικών πλοίων ανοικτής θαλάσσης (OPV) και το εν εξέλιξη πρόγραμμα του Ισραήλ των γερμανικής κατασκευής υποβρύχιων κλάσης Dolphin.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την δέσμευση και την συνεχή βοήθεια της στην άμυνα μας,» δήλωσε.

Αξιωματούχοι από το γραφείο του Πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την συμφωνία ή τον βαθμό συμμετοχής του Βερολίνου στην χρηματοδότηση της.

Για περισσότερο από δύο χρόνια, ισραηλινοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την γερμανική δέσμευση για τον διαμοιρασμό κάποιων εξόδων του προγράμματος αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων Σέκελ.

Το Ισραήλ μελετά να χρησιμοποιήσει τα τέσσερα OPV της εταιρείας Thyssen-Krupp Marine Systems (TKMS) στην προστασία των παράκτιων ενεργειακών πόρων και άλλων στρατηγικών εγκαταστάσεων. Τα πλοία, ελαφρώς τροποποιημένες εκδόσεις του σχεδίου Meko A-100, κατασκευάζονται από την ίδια κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του στόλου των έξι υποβρυχίων κλάσης Dolphin.

Σε τέσσερις ξεχωριστές συμφωνίες των προηγούμενων δεκαετιών, η Γερμανία συμφώνησε για την ολοκληρωτική χρηματοδότηση των πρώτων δύο υποβρυχίων, τον επιμερισμό κόστους του τρίτου, και ασφάλιση των τελευταίων τριών υποβρυχίων για περίπου 30 τοις εκατό, Το INS Rahav, το πέμπτο υποβρύχιο του Ισραήλ, αναμένεται να φτάσει στο Ισραήλ κατά τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Το έκτο υποβρύχιο είναι υπο κατασκευή και αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία μέχρι το τέλος του 2017.

Απόδοση από το defensenews.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.