Ισραήλ: Προσομοιωτές για τους μηχανικούς του F-35

Προσομοιωτής πτήσης F-35. (edm.ltd.uk)

Τα μελλοντικά μαχητικά αεροσκάφη JSF F-35 θα διαθέτουν εντελώς νέες επιχειρησιακές ικανότητες, και οι Πολεμικες Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ (IAF) πρέπει να γνωρίζουν των χειρισμό τους. Το νέο κέντρο εκπαίδευσης F-35 του Ισραήλ θα περιλαμβάνει προσομοιωτές για τα ιπτάμενα πληρώματα, όπως επίσης και για τους μηχανικούς.

Το «αόρατο» μαχητικό αεροσκάφος JSF F-35I «Adir», το οποίο συμφώνα με το χρονοδιάγραμμα πρόκειται να προσγειωθεί στο Ισραήλ σε δύο χρόνια, φέρνει επαναστατικές επιχειρησιακές αλλαγές στην IAF. Το πρώτο αεροσκάφος «Πέμπτης γενιάς» της IAF θα διαθέτει πρωτόγνωρες δυνατότητες, και η αλλαγή στις εκπαιδευτικές μεθόδους είναι αναγκαία.

Στην Αεροπορική Βάση Νεβατίμ, η κατασκευή του κτηρίου του ολοκληρωμένου κέντρου εκπαίδευσης των F-35 έχει ήδη ξεκινήσει. Το κέντρο θα περιλαμβάνει έναν προσομοιωτή για τα πληρώματα μαζί με το νέο, πρώτο του είδους του προσομοιωτή για τους μηχανικούς. «Το αεροσκάφος F-35 είναι μία πολύ περιπλοκή κατασκευή. Δεν διαθέταμε ποτέ ξανά ένα αεροσκάφος με τόσο προηγμένα δομικά σύστημα και επικοινωνίες. Είναι το ίδιο άγνωστο για τους μηχανικούς όσο και για τους πιλότους», λέει ο Σμηναγός Οχάντ, επικεφαλής του Τμήματος Επιχειρησιακής Υποδομής του F-35. «O προσομοιωτής θα περιλαμβάνει εκπαίδευση με τη χρήση υπολογιστών όπως επίσης και οδηγίες στους τομείς οπλισμού του μαχητικού και τη συντήρηση του κινητήρα. Επιπλέον, οι πρώτοι μηχανικοί F-35 θα ολοκληρώσουν την αρχική εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) με αποστολή να μάθουν πώς να χειριστούν το νέο μαχητικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»
Ο προσομοιωτής πτήσης είναι επίσης μοναδικός. Όλη η διαδικασία πιστοποίησης θα λάβει χώρα στο εκπαιδευτικό κέντρο όπου θα διεξάγεται εκπαίδευση στα βασικά της πτήσης έως τη εξερεύνηση όλων των δυνατοτήτων του F-35.

«Θα διαθέτουμε έναν ολοκληρωμένο προσομοιωτή με τέσσερα πιλοτήρια και πανοραμικό πεδίο παρατήρησης 360 μοιρών. Θα διαθέτουμε επίσης αίθουσες σχεδιασμού και ενημέρωσης, εξοπλισμένες με πλήρως επιχειρησιακά δίκτυα επικοινωνιών του μαχητικού, τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα των ικανοτήτων του, μαζί με μία ειδική εκπαιδευτική κάσκα πιλότου», είπε ο Σμηναγός Οχάντ. «Το μελλοντικό κέντρο εκπαίδευσης θα είναι ασυνήθιστου μεγέθους και δυνατοτήτων από οποιοδήποτε άλλο ισραηλινό πρότυπο».

Απόδοση από τον επίσημο ιστότοπο της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

    1. Η Π.Α. δεν “τσιμπισε” για την αγορά τους! (ευτυχώς)

      Το F35 είναι αποτυχημένο απο κάθε άποψη! Το μεγαλύτερο φιάσκο της LOCKHEED!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.