Βολή πυραύλου LAHAT απο πυροβόλο άρματος μάχης Merkava (defencyclopedia.com)

Ο LAser Homing Attack Missile, ή LAHAT, είναι ένας προηγμένος πύραυλος που αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από την MBT Division της Israel Aerospace Industries (IAI). Είναι ένας χαμηλού βάρους πύραυλος κατάλληλος για αποστολές προσβολής ακριβείας.

Ο πύραυλος που εκτοξεύεται είτε από πυροβόλο ή φορέα (κάνιστρο) μπορεί να βληθεί από μια σειρά πλατφορμών, όπως θωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης και ελικόπτερα. Ο πύραυλος είναι αποτελεσματικός σε κατοικημένες περιοχές που απαιτούν μια λύση ελάχιστων παραπλεύρων απωλειών. Μπορεί να χτυπήσει ταυτόχρονα στατικούς και κινούμενους στόχους αποφεύγοντας την αεράμυνα των εχθρικών δυνάμεων.

Βίντεο: Βολή πυραύλου LAHAT απο το Leopard 1.

Σχεδιασμός του LASER καθοδηγούμενου επιθετικού πυραύλου LAHAT

Κατά κύριο λόγο σχεδιάστηκε για τα πυροβόλα των 105 και 120 χιλιοστών των αρμάτων μάχης Merkava, ο LAHAT είναι επίσης κατάλληλος για όλους τους τύπους πυροβόλων των 105 και 120 χιλιοστών, συμπεριλαμβανομένων των άνευ οπισθοδρόμησης και χαμηλού βάρους πυροβόλων των θωρακισμένων οχημάτων.

Ο LAHAT έχει μήκος 975 χιλ., διάμετρο 104,5 χιλ. και βάρος 12,5 κιλών. Ένας εκτοξευτής LAHAT εξοπλισμένος με τέσσερις πυραύλους ζυγίζει λιγότερο από 80 κιλά. Οι διαστάσεις του πυραύλου επιτρέπουν την εύκολη ενσωμάτωση του σε ελικόπτερα, ελαφρά οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

Βίντεο: Βολή πυραύλου LAHAT απο άρμα μάχης Leopard 2A4.

Τα συμβατικά άρματα μάχης απαιτούν ελάχιστες τροποποιήσεις για την εγκατάσταση του συστήματος LAHAT. Το τηλέμετρο αντικαθίσταται με μια μονάδα προσδιορισμού LRF/LASER. Ο προγραμματισμός του LAHAT ενσωματώνεται στον βλητικό υπολογιστή. Ο πύραυλος αποθηκεύεται όπως τα υπόλοιπα πυρομαχικά και ο χειρισμός του γίνεται ακριβώς όπως ο κάθε τύπος πυρομαχικού.

Βίντεο: Βολή πυραύλου LAHAT απο το Ινδικής κατασκευής άρμα μάχης ARJUN.

Επιχειρήσεις του Ισραήλ όπου περιλαμβάνουν προηγμένα πυραυλικά συστήματα

Η εκτόξευση του LAHAT απαιτεί την ελάχιστη έκθεση του άρματος από την θέση κάλυψης. Τα σκοπευτικά του αρχηγού είναι εφοδιασμένα με την συσκευή κατάδειξης LRF/Laser για την διατήρηση της οπτικής επαφής με τον στόχο κατά τη διάρκεια της πτήσης του πυραύλου.

Η ανίχνευση της θέσης βολής είναι πολύ δύσκολη λόγω της χαμηλής υπογραφής εκτόξευσης του πυραύλου. Η τροχιά του μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αντιστοιχεί σε εμπλοκές κατακόρυφης προσβολής είτε σε άμεση προσβολή.

Ένα όχημα μπορεί να εκτοξεύσει έναν LAHAT από καλυπτόμενη θέση ή να χρησιμοποιήσει καθοδήγηση μέσω τηλεχειρισμού για περισσότερη προστασία. Ο πύραυλος χτυπά με ακρίβεια τον στόχο με ακρίβεια 0,7 μέτρων. Είναι αποτελεσματικός εναντίον πλοίων, επίγειων στόχων και ελικοπτέρων εντός του βεληνεκούς των έξι χιλιομέτρων.

Πηγή: army-technology.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: